Logo Kerkrade
Beoordeling aanmeldingsnotitie MER (Milieu Effect Rapportage) Drievogelstraat 80, Kerkrade

Burgemeester en Wethouders van Kerkrade maken als bevoegd gezag gelet op artikel 7.17,vierde lid sub a van de Wet milieubeheer het volgende bekend.

Op 11 december 2012 heeft Steenfabriek Linssen B.V., gevestigd aan de Drievogelstraat 80 medegedeeld dat zij voornemens zijn een rookgasreinigingsinstallatie te plaatsen ten behoeve van de afvang van milieubelastende componenten uit de rookgasstroom van het bakproces uit de tunneloven.

Voor de plaatsing van reinigingsinstallatie is een omgevingsvergunning (veranderingsvergunning) noodzakelijk.

Alvorens hierover een beslissing wordt genomen zal een mer-beoordeling dienen plaats te vinden

De keramische productieactiviteiten zijn namelijk genoemd in bijlage D, ad 47 van het Besluit Mer en aangezien het productievolume van de Steenfabriek Linssen B.V. meer dan 100 ton per dag bedraagt, geldt een dergelijke mer-beoordelingsplicht

Burgemeester en wethouders van Kerkrade hebben d.d. 9 januari 2013 besloten dat voor de geplande plaatsing van de rookgasreinigingsinstallatie geen milieueffectrapportage behoeft te worden opgesteld, omdat de activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet leidt tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

De stukken liggen vanaf donderdag, 24 januari 2013 tot en met woensdag, 6 maart 2013 ter inzage bij de vakbalie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, op de begane grond van het stadskantoor en kunnen worden ingezien na telefonische afspraak.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is bovengenoemd besluit niet vatbaar voor bezwaar of beroep. De bezwaar of beroepprocedure is namelijk gekoppeld aan de moederprocedure, hetgeen in de onderhavige zaak betekent dat me pas hierop kan reageren bij het ontwerpbesluit inzake de aanvraag om een omgevingsvergunning, welke in een later stadium bekend zal worden gemaakt.

Publicatie in de Staatscourant en de Zuid-Limburger d.d. 23 januari 2013.

Naar boven