Logo EdeInstellen 60 km/u zone op Meulunterseweg/Hoge Valkseweg

746752

Gemeente Ede

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Op 11 oktober 2011 heeft het college van burgemeester en wethouders van Ede besloten om de weggedeelten Meulunterseweg tussen de rotonde met de Barneveldseweg en de Bijweg en de Hoge Valkseweg tussen de Ganzenkampweg en de Lage Valkseweg af te waarderen naar 60 km/u. Tegen dit besluit is een bezwaarschrift ingediend. Het bezwaar was gericht tegen het in stand houden van de maximum snelheid op het weggedeelte Meulunterseweg tussen de Bijweg en de Hoge Valkseweg en de Hoge Valkseweg tussen de Meulunterseweg en de Koudhoornweg. De Commissie voor de bezwaarschriften heeft het college geadviseerd om het bezwaarschrift gegrond te verklaren en het betreffende weggedeelte af te waarderen naar 60 km/u. Op deze route hebben verschillende ongevallen plaatsgevonden. De geldende maximumsnelheid van 80 km/u is te hoog gelet op de verkeersveiligheid. Bewoners ondervinden overlast van het verkeer op de deze wegen. De maatregel wordt ingesteld om de verkeersveiligheid te verbeteren, de overlast voor aanwonenden te verminderen en het beschermen van weggebruikers en passagiers.

BESLUIT

Op 16 april 2013 heeft het college besloten om in een beslissing op bezwaar het advies van de commissie over te nemen, het bezwaarschrift gegrond te verklaren en de Meulunterseweg tussen de Bijweg en de Hoge Valkseweg en de Hoge Valkseweg tussen de Meulunterseweg en de Koudhoornweg een maximum snelheid van 60 km/u in te stellen. De maatregel wordt ingesteld door het plaatsen van verkeersborden.

Mededelingen

Ter inzage

Het besluit en de daarbij behorende tekening liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu, Raadhuis -De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. De balie is geopend op maandag t/m vrijdag van 09.00 -17.00 uur.

Beroep

Tegen dit besluit kan door een belanghebbende binnen zes weken na bekendmaking een beroepschrift worden ingediend bij de Rechtbank Gelderland. De termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit bekend is gemaakt. Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

 

Voorlopige voorziening

De indiener van het bezwaarschrift kan, tegen betaling, als onverwijlde spoed dat – gelet op betrokken belangen - vereist, tevens een voorlopige voorziening aanvragen bij de President van de Arrondissementsrechtbank te Arnhem. Adres: Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harriette Campen op telefoonnummer 0318-680 301.

Naar boven