Logo AaltenInstellen taxistandplaats Heelweg, Dinxperlo

Gemeente Aalten, Afdeling Bestuur en Openbare Ruimte, team Beheer Openbare Ruimte, Dhr. G. Sikking

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Aanleiding/Belangenafweging

Aan de hand van diverse klachten is gebleken dat het halen en brengen van passagiers nabij het Dr. Jennyhuis aan de Heelweg, zorgt voor een slechte doorstroming van het verkeer op de Heelweg en de kruising bij de Allee. Tevens zorgt het halen en brengen van passagiers tot verkeersonveilige situaties en is er sprake van een slechte bereikbaarheid voor hulpdiensten. De vele taxi`s staan bij het halen en brengen stil op de rijbaan van de Heelweg. Doordat hier 50km/u gereden mag worden, is het snelheidsverschil tussen het stilstaande voertuigen en de passerende voertuigen erg hoog.

De parkeerplaatsen rondom het gebouw worden veel gebruikt door personeel en bezoekers van het pand. De taxi`s hebben daarom ook geen mogelijkheid om op een andere locatie veilig de passagiers in en uit te laten stappen. Ook de parkeerplaatsen nabij de ingang van het pand zijn veelal bezet. Een alternatief om een taxistandplaats op het trottoir te realiseren, heeft geen positief resultaat tot gevolg gehad. De ruimte voor deze aanpassing is te beperkt en zou zorgen voor een slechtere bereikbaarheid van het trottoir. Het is daarom noodzakelijk om langs de Heelweg nabij huisnummer 51 een parkeerplaats uit te breiden en aan te wijzen als taxistandplaats. Op deze manier kan men de passagiers veilig halen en brengen zonder dat het overige verkeer hier hinder van ondervindt. Het vervallen van één parkeerplaats heeft geen directe nadelige gevolgen omdat in de nabijheid voldoende parkeervoorzieningen aanwezig zijn.

Het belangrijkste doel van de te nemen maatregelen is een wezenlijke bijdrage te leveren aan de verbetering van de verkeersveiligheid en de doorstroming ten hoogte van de Heelweg. Om dit te realiseren wordt nabij huisnummer 51 een parkeerplaats aangewezen als taxistandplaats. Bij deze taxistandplaats wordt een bord E05 geplaatst welke aangeeft dat deze parkeerhaven enkel en alleen is bedoeld voor het direct halen en brengen van passagiers.

BESLUIT

Burgemeester en Wethouders besluiten om voor de Heelweg te Dinxperlo het volgende verkeersbesluit te nemen:

1 door plaatsing van het bord E05, van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het instellen van een taxistandplaats op de Heelweg nabij huisnummer 51;

Aalten, 15 april 2013

Namens het college van burgemeester en wethouders, Gertjan Sikking
Afdeling Bestuur en Openbare Ruimte, team Beheer Openbare Ruimte

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

BEZWAAR COLLEGE EN/OF BURGEMEESTER

N.B.:

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan binnen 6 weken na datum toezending van dit besluit een bezwaarschrift worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders c.q. de burgemeester van Aalten.

Het bezwaarschrift wordt ondertekend en bevat tenminste:

  • 1.de naam en het adres van de indiener;

  • 2.de dagtekening;

  • 3.een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • 4.de gronden van het bezwaar.

 

Een te late indiening van een gemotiveerd bezwaarschrift kan leiden tot het niet-ontvankelijk verklaren ervan.

 

Tevens kan, nadat bezwaar is gemaakt, in het geval van een spoedeisend belang, op grond van de Algemene wet bestuursrecht een verzoek om voorlopige voorziening (bijv. schorsing van het besluit) worden gedaan bij de voorzieningenrechter. Het adres is: Rechtbank Oost-Nederland, Postbus 9008, 7200 GJ Zutphen en het bezoekadres is: Martinetsingel 2, 7201 DT Zutphen.

Naar boven