Logo Nieuwkoop
Verlenging periode tervisielegging ontwerpbestemmingsplan ‘Kern Nieuwkoop’ van de gemeente Nieuwkoop

In de Staatscourant van 7 november 2012 (nummer 22802) heeft het college van burgemeester en wethouders van Nieuwkoop bekend gemaakt dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Kern Nieuwkoop’ gedurende de periode van 8 november 2012 tot en met 19 december 2012 ter inzage ligt. Uit voornoemde bekendmaking blijkt echter niet duidelijk dat er gedurende die periode ook zienswijzen kunnen worden ingediend tegen het plan en dat die zienswijzen kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad. Een tweede publicatie is door een technische fout niet gepubliceerd in de Staatscourant. Daarom volgt hieronder een nieuwe en nu wel volledige bekendmaking.

Burgemeester en wethouders van Nieuwkoop maken, gelet op artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van donderdag 17 januari 2013 tot en met woensdag 27 februari 2013 het ontwerpbestemmingsplan ‘Kern Nieuwkoop’ voor een ieder ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan Kern Nieuwkoop is in hoofdzaak conserverend van aard, maar kent ook een aantal wijzigingen (waaronder veranderingen van bestemmingen) ten opzichte van het geldende bestemmingsplan ‘Kern Nieuwkoop’ (1999). Er worden ook enkele percelen meegenomen in de actualisatie uit het geldende bestemmingsplan Landelijk Gebied (voormalig) Nieuwkoop. Het betreft enkele percelen van bedrijventerrein ‘De Olm’, Nieuwveenseweg 43 t/m 49, Noordenseweg 4 t/m 44, locatie woningbouw Zevensprong nabij Noordenseweg 21 en Noordenseweg 23 (Multifunctioneel Cultureel Centrum De Zevensprong).

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Kern Nieuwkoop (NL.IMRO.0569.bpNKPkernNieuwkoop-on01) is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl

Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan ook in kopie ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC), Teylersplein 1 te Nieuwveen. Het KCC is geopend van maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur (op vrijdag tot 13.00 uur) en op woensdag van 8.30 tot 20.00 uur. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal raadplegen via de gemeente site www.nieuwkoop.nl, onder inwoners/thema’s/ruimte/bestemmingsplannen.

Zienswijzen

Gedurende de periode van 17 januari 2013 tot en met 27 februari 2013 kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad van Nieuwkoop. Het adres is Postbus 1, 2460 AA Ter Aar. Indien u al een zienswijze heeft ingediend op het ontwerpbestemmingsplan Kern Nieuwkoop hoeft u niet te reageren. U zienswijze wordt reeds betrokken bij de totstandkoming van het bestemmingsplan.

Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kunt u binnen de bovengenoemde periode een afspraak maken met mevrouw M. Beckfeld van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Grondzaken via telefoonnummer 14 0172.

Hoorzitting

De gemeenteraad heeft ervoor gekozen om na de zienswijzenperiode een hoorzitting te houden. Op 22 januari 2013 zal een eerste hoorzitting plaats vinden voor indieners van zienswijzen die zijn ontvangen voor 17 januari 2013.

Indieners van een zienswijze ontvangen tussen 17 januari en 27 februari 2013 kunnen hun zienswijze mondeling toelichten tijdens een tweede hoorzitting voor een delegatie van raadsleden. Als u een zienswijze wilt toelichten aan de raad dan dient u zich hiervoor gedurende de tervisie legging aan te melden bij Griffier@nieuwkoop.nl of telefonisch 0172-521308 onder vermelding van uw contactgegevens.

De gemeenteraad neemt naar verwachting eind mei 2013, met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Naar boven