Logo Leerdam
Kennisgeving afwijking bestemmingsplan ‘Buitengebied Leerdam’ volgens artikel 2.12, lid 1, onder a, onder 3 Wabo voor het verplaatsen / vestiging van een pluimvee- en (melk)rundveehouderij met bedrijfswoning en bijbehorende voorzieningen op het perceel Parallelweg 41 te Leerdam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leerdam maken op grond van artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend, dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3 Wabo, medewerking te verlenen aan een afwijking van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Leerdam’.

Op 16 december 2011 hebben burgemeester en wethouders van de heer A.W.M. van Eck namens de Firma van Eck – Leenman te Leerdam een aanvraag omgevingsvergunning met bijbehorende gegevens en bescheiden ontvangen. De aanvraag betreft het verplaatsen/vestigen van een pluimvee- en (melk)rundveehouderij met bedrijfswoning en bijbehorende voorzieningen op het perceel (toekomstig) plaatselijk bekend Parallelweg 41 te Leerdam.

Het perceel is kadastraal bekend gemeente Leerdam, sectie H, nummer 198. De omgevingsvergunning heeft betrekking op de volgende activiteiten:

  • bouwen van bouwwerken. (o.a. twee pluimveeschuren, rundveestal, bedrijfswoning, garage, propaantank, sleuf- en voedersilo’s)

  • uitvoeren van werkzaamheden ingeval dat bij een bestemmingsplan is bepaald. (o.a ophogen terrein en aanleggen weg)

  • gebruiken van gronden en bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan. (bouwen buiten bouwblok)

  • - oprichten en veranderen van de werking en in werking hebben van een inrichting. (voormalige milieuvergunning)

Het ontwerp-besluit en de daarbij behorende gegevens en bescheiden liggen vanaf 18 mei 2012 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Belastingen (kamer 2.19) in het Stadskantoor Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder tegen bovengenoemd voornemen mondeling dan wel schriftelijke zienswijzen kenbaar maken aan ons college. Zienswijzen moeten binnen de hiervoor genoemde termijn van de terinzagelegging zijn ingediend. Schriftelijke zienswijzen moeten worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 15, 4140 AA in Leerdam. Voor mondelinge zienswijzen kunt u – binnen de termijn – een afspraak maken met mevrouw A. Siesling (tel. 0345-636215) van de afdeling Ruimtelijke en Maatschappelijke Ontwikkeling of de heer T.F. Rose (tel. 0345-636285) van de afdeling Vergunningen en Belastingen.

Op de gemeentelijke internetsite www.leerdam.nl vindt u deze  kennisgeving en het ontwerp-besluit met bijbehorende stukken in pdf-formaat.

Naar boven