Logo Papendrecht
Besluit hogere grenswaarden Woonzorggebouw De Grote Vaart

Burgemeester en wethouders van Papendrecht hebben op grond van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vastgesteld voor een deel van de woningen in het te bouwen woon-/zorggebouw op de hoek van de Pieter Zeemanlaan en de Albert Schweitzerstraat. Voor dit bouwplan heeft het college omgevingsvergunning (inclusief buitenplanse ontheffing) verleend. De procedure hiervoor heeft gelijktijdig met de procedure voor de hogere waarden gelopen. De vaststelling van de hogere grenswaarden vond plaats tijdens de collegevergadering van 8 mei 2012.

Het besluit betreft het vaststellen van een hogere toelaatbare geluidsbelasting op de gevels van verschillende woningen vanwege het wegverkeerslawaai van de Pieter Zeemanlaan. Daarnaast worden hogere waarden vastgesteld vanwege het industrielawaai van industrieterrein Oosteind.

Het besluit hogere grenswaarden inclusief de bijbehorende stukken ligt vanaf donderdag 17 mei tot en met woensdag 27 juni 2012 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis aan de Markt 22, Papendrecht. Tevens zijn alle stukken beschikbaar via de gemeentelijke website www.papendrecht.nl (actueel/bouw- en bestemmingsplannen/bouwplannen).

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Alleen degene die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbesluit heeft ingediend bij het college van burgemeester en wethouders of een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dat niet tijdig heeft gedaan, kan beroep instellen.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat het besluit in werking treedt de dag nadat de beroepstermijn is afgelopen. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

NB: De beroepstermijn van het besluit hogere waarden Wet geluidhinder loopt tegelijk en gezamenlijk met de beroepstermijn van de omgevingsvergunning.

Papendrecht, 16 mei 2012

Naar boven