Logo Menaldumadeel
Bestemmingsplan Brede School Berltsum vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Menameradiel maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 26 april 2012 het bestemmingsplan Brede School Berltsum heeft vastgesteld. Het plan is behoudens enkele wijzigingen in de toelichting niet aangepast en is daarmee ongewijzigd vastgesteld.

Met dit bestemmingsplan wordt de bouw van een nieuw gebouw voor twee basisscholen en enkele aanverwante functies ter plaatse van de huidige CBS De Fûgelsang in Berltsum planologisch mogelijk gemaakt. Het gebied waar het plan betrekking op heeft wordt begrensd door de straten Fûgelsang, de Sportleane, de Ds Van Eyck van Heslingastrjitte en de Mulseleane. Het plan bestaat uit een plantoelichting, bijlagen, regels en een verbeelding.

Het vastgestelde bestemmingsplan Brede School Berltsum ligt met ingang van maandag 21 mei 2012 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage bij de Centrale balie van het gemeentekantoor in Menaam. Het plan met daarbij het raadsvoorstel en -besluit is ook in te zien via www.menameradiel.nl. Onder het kopje ‘bestemmingsplannen’ en vervolgens ‘bestemmingsplannen in procedure’ vindt u een rechtstreekse link naar de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen het besluit van de gemeenteraad kan beroep worden ingesteld door:

  • degenen die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift binnen de bovengenoemde termijn moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten de naam en adres van de indiener, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van beroep. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn in samenhang met het beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Menaam, 21 mei 2012

Burgemeester en wethouders van Menameradiel; de secretaris, J.K. Ykema.

De burgemeester, T. van Mourik.

Naar boven