Logo Heerlen
Bestemmingplan De Wijk van Morgen

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 10 mei 2012, gedurende een termijn van zes weken, het ontwerpbestemmingsplan De Wijk van Morgen voor eenieder ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan De Wijk van Morgen kan getypeerd worden als een ontwikkelplan. Het plan is opgesteld ten behoeve van een innovatief programma waarin de vier O’s (Onderwijs, Onderzoek, Ondernemers en Overheid) samen een inspirerende omgeving creëren voor de transitie naar een duurzaam gebouwde omgeving op het Bedrijventerrein Avantis.

Het plangebied is gelegen ten zuiden van Heerlen aan de A76 richting Aken en maakt onderdeel uit van het (grensoverschrijdend) bedrijventerrein ‘Avantis’. De locatie ligt circa 100 meter verwijderd van de grens van Nederland-Duitsland, ter hoogte van Simpelveld en Bocholtz en is goed bereikbaar door de ligging aan de A76 (Sittard–Geleen–Aken). De plangrenzen zijn bepaald aan de hand het door de Hogeschool Zuyd opgestelde ontwerp en de indeling van De Wijk van Morgen. Daarbij is rekening gehouden met de uitgangspunten van het nu nog vigerende bestemmingsplan ‘GOB’.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage bij de afdeling Publiekszaken van de gemeente Heerlen, Stadhuis, Geleenstraat 27, balie 16–17–18. Openingstijden: werkdagen van 8.30 tot 14.00 uur, donderdag tot 20.00 uur. Tot en met 30 juni 2012 zijn we – alleen op afspraak – ook op woensdagmiddag tussen 14.30–17.00 uur open.

Indien u het bestemmingsplan wilt inzien, dient u een afspraak te maken met de medewerkers van de Afdeling Publiekszaken, kijk op www.heerlen.nl/online-afspraak of bel met 14-045.

Het ontwerpbestemmingsplan kan tevens digitaal worden ingezien via de gemeentelijke website, via de link: www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl en het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

Eenieder kan gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Heerlen.

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de Raad van de gemeente Heerlen, ter attentie van de afdeling Stadsplanning, Postbus 1, 6400 AA te Heerlen.

Een telefonische hoorzitting waarbij mondelinge zienswijzen kunnen worden ingebracht, wordt gehouden op 18 juni 2012 van 16.00 tot 18.00 uur. Indien u van deze gelegenheid gebruik wenst te maken dient u uiterlijk 14 juni 2012 contact op te nemen met het secretariaat van de afdeling Stadsplanning (tel: 045-560 4280).

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de heer Franssen van de afdeling Stadsplanning (tel: 045-5604772).

Naar boven