Logo Lemsterland
Vaststelling bestemmingsplan ‘Bantegaplein’

Burgemeester en wethouders van Lemsterland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad op 28 maart 2012 het bestemmingsplan ‘Bantegaplein’ heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft daarbij geen exploitatieplan vastgesteld.

Het bestemmingsplan bestaat uit een verbeelding en regels en is voorzien van een toelichting. Het plangebied ligt aan de Lijnbaan, de Schoolstraat, de Bantegastraat en de Parkstraat te Lemmer. Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een supermarkt met daarboven 9 appartementen op het huidige parkeerterrein aan de Lijnbaan en een parkeerkelder met daarboven een parkeerterrein op de locatie van de afgebroken basisschool De Dam aan de Bantegastraat/Parkstraat.

Het vastgestelde bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit liggen met ingang van donderdag 3 mei 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij de centrale balie in het gemeentekantoor, Burg. Krijgerplein 7, 8531 EA Lemmer. Daarnaast zijn de stukken te raadplegen op de gemeentelijke website www.lemsterland.nl via ‘actueel’ → bekendmakingen en publicaties → ruimtelijke ordening. Een volledig digitale versie van het bestemmingsplan is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan op grond van artikel 8.2 lid 1 Wro beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht.

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Ook bestaat de mogelijkheid om naast het instellen van beroep een verzoek te richten tot de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) om een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op dit verzoek is beslist.

Lemmer, 2 mei 2012

Naar boven