Logo Oss
Bekendmaking raadsbesluit route gevaarlijke stoffen

De gemeenteraad van Oss heeft op 29 maart 2012 op grond van artikel 18 van de Wet vervoer gevaarlijke stoffen een nieuwe route gevaarlijke stoffen vastgesteld.

De route bestaat uit de volgende wegen:

  • de N329 vanaf het knooppunt A50/A59 tot en met de Nieuwe Waterweg;

  • aansluitend op de N329 alle doorgaande wegen op de volgende industrieterreinen: Vorstengrafdonk, Moleneind/Landweer/Danenhoef, Elzenburg, De Geer.

Het vervoer van gevaarlijke stoffen naar een lokale bestemming buiten genoemde wegen kan alleen met een ontheffing plaatsvinden. Deze dient bij de gemeente te worden aangevraagd. Bij tijdelijke ontoegankelijkheid van de route wordt door burgemeester en wethouders een alternatieve route bepaald. Voor het gebruik van deze alternatieve route wordt door burgemeester en wethouders aan alle vergunninghouders ontheffing verleend.

Het ontwerp van de nieuwe route heeft voor iedereen zes weken ter inzage gelegen. Zienswijzen zijn behandeld. De route is op 29 maart 2012 door de gemeenteraad ongewijzigd vastgesteld.

Het vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken liggen met ingang van 3 mei 2012 gedurende zes weken, dus tot en met 13 juni 2012, voor iedereen ter inzage

bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis, Raadhuislaan 2 in Oss.

De balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur. De stukken zijn ook digitaal beschikbaar op de website van de gemeente Oss: www.oss.nl/leven en wonen/veiligheid & brandweer.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent de ontwerproute kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen tegen het besluit van gemeenteraad.

Het beroep kan worden ingesteld bij de Rechtbank ’s-Hertogenbosch, Postbus 90125, 5200 MA, ’s-Hertogenbosch. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de rechtbank ’s-Hertogenbosch. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Het besluit route gevaarlijke stoffen treedt in werking op 1 januari 2013.

Oss, 2 mei 2012

Naar boven