Logo Oss
Vaststelling bestemmingsplan Kom Herpen – 2012 en besluit hogere waarde

Burgemeester en wethouders van Oss maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Oss op 29 maart 2012 het bestemmingsplan `Kom Herpen – 2012’ heeft vastgesteld. Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Inhoud

Het bestemmingsplan `Kom Herpen – 2012’ voorziet in de herziening van de bestemmingsplannen die gelden voor de kom van Herpen. De huidige bestemmingsplannen zijn verouderd en voldoen inhoudelijk niet meer aan de eisen die aan een actueel bestemmingsplan worden gesteld. Naast de actualisering worden in dit bestemmingsplan ook een aantal nieuwe ontwikkelingen meegenomen.

Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de A50 en het plangebied Wilgendaal. Aan de noordzijde is de plangrens gelijk gelegd aan de Hertogswetering en de perceelsgrenzen van de woningen aan Wilgendaal en Waterstraat. Aan de oost- en zuidzijde vormen de perceelsgrenzen van de woningen aan respectievelijk Binnenstraat, Buitenstraat, Kruisstraat, Oude Molenweg en Heiweg de grens van het plangebied. De woningbouwontwikkeling Wilgendaal is buiten het plangebied gelaten omdat hiervoor recent een bestemmingsplan is vastgesteld.

Besluit hogere waarde

Burgemeester en wethouders hebben op 31 januari 2012 op grond van de Wet geluidhinder voor de nieuw te bouwen woning op de hoek Aalstvoortsestraat/Broekstraat een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting van de gevels vastgesteld vanwege de Aalstvoortsestraat en Rogstraat.

Inzage

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan en bijbehorende stukken en het besluit hogere waarde liggen met ingang van donderdag 10 mei 2012 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 20 juni 2012 voor iedereen ter inzage en zijn raadpleegbaar:

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op: http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.BPkomherpen2012-VG01

Wijzigingen

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. In de Nota zienswijzen en wijzigingen, die bijlage is van het voorstel en het besluit tot vaststelling zijn alle wijzigingen aangegeven.

Beroep

Het is mogelijk om gedurende genoemde termijn van terinzagelegging beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en/of het besluit tot vaststelling van de hogere waarde.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende voorzover het betreft de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan.

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift moet worden aangegeven welke gronden worden aangevoerd tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen aanvullende en/of nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Het beroepschrift moet worden gericht aan: Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Op grond van de Wet ruimtelijke ordening respectievelijk de Wet milieubeheer treden het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden in werking op de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de werking van het betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven