Logo Sint-Michielsgestel
Mer aanmeldingsnotitie nieuwe stal Bodem van Elde 3 te Gemonde

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 4a, Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 23 februari 2012 heeft Hoeven Vastgoed B.V. medegedeeld dat zij voornemens is een nieuwe stal te bouwen, waardoor 880 plaatsen voor opfokzeugen en 3.528 plaatsen voor gespeende biggen worden opgericht. De inrichting is gelegen aan Bodem van Elde 3 te Gemonde. Deze activiteiten zijn onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieueffectrapportage 1994 jo. artikel 7.2, lid 4 van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel hebben besloten dat door Hoeven Vastgoed B.V. géén milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld, alvorens een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepaling omgevingsrecht (Wabo) voor de voorgenomen activiteiten.

Naar de mening van burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel leiden de voorgenomen activiteiten, gezien de omstandigheden waaronder zij worden ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het besluit en de overige stukken liggen vanaf 20 april 2012 gedurende zes weken op afspraak ter inzage op het gemeentehuis.

Het besluit dient te worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep van derden. Dit kan in het kader van de vergunningverlening in het kader van de Wabo aan de orde worden gesteld.

Sint-Michielsgestel, 10 april 2012

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel.

Naar boven