Ontwerp Verordening tot wijziging van de Financiële verordening Loodswezen

De Algemene Raad van de Nederlandse Loodsencorporatie,

Gelet op artikel 1, onderdeel b van het Besluit kennisgevingen Nederlandse Loodsencorporatie (Stb. 1988, 391);

Maakt hierbij bekend dat op dinsdag 5 juni 2012 (aanvang 13.00 uur) een niet-openbare ledenvergadering van de Nederlandse Loodsencorporatie zal worden gehouden in het Inntel hotel te Rotterdam. Voor deze ledenvergadering is het ontwerp Verordening tot wijziging van de Financiële verordening Loodswezen geagendeerd. Voor dit agendapunt is de voornoemde ledenvergadering openbaar. Het ontwerp zal om 14.00 uur aan de orde worden gesteld. Het bovengenoemde ontwerp is in deze Staatscourant gepubliceerd. Belanghebbenden kunnen met betrekking tot het gepubliceerde ontwerp gedurende drie (3) weken na deze publicatie hun zienswijze naar voren brengen. Deze kunnen schriftelijk worden ingediend bij de Algemene Raad van de Nederlandse Loodsencorporatie, Postbus 830, 3000 AV Rotterdam.

ONTWERP

Verordening tot wijziging van de Financiële verordening Loodswezen

De ledenvergadering van de Nederlandse Loodsencorporatie,

Gelet op de artikelen 15, eerste lid en 26, eerste lid van de Loodsenwet;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 5, vierde lid komt te luiden:

  • 4. De definitieve vaststelling vindt plaats binnen vier maanden na afloop van het betreffende boekjaar, behoudens verlenging van deze termijn met ten hoogste zeven maanden op grond van bijzondere omstandigheden. De definitieve vaststelling vindt plaats op basis van de werkelijke uren en de som van de arbeidsvergoedingen, als bedoeld in de door de algemene raad opgenomen financiële verantwoording als bedoeld in artikel 27j, eerste lid van de Loodsenwet over het betreffende jaar. De aldus definitief vastgestelde vergoedingen vervangen de voorlopige vastgestelde vergoedingen voor het betreffende jaar.

ARTIKEL II

Deze verordening treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Aldus vastgesteld door de ledenvergadering van de Nederlandse Loodsencorporatie te [...], [...].

TOELICHTING

De definitieve vaststelling van de vergoedingen voor direct productieve en indirect productieve loodstaken is gebaseerd op de werkelijke uren en de som van de arbeidsvergoedingen. De vergoedingen worden berekend aan de hand van de door de ledenvergadering van de Nederlandse loodsencorporatie aangewezen accountant gevalideerd gegevens in de administraties en jaarrekeningen van de samenwerkingsverbanden alsmede van de gemeenschappelijke exploitatie van de samenwerkingsverbanden.

Bijzondere omstandigheden, zoals lopende bezwaarprocedures tegen een besluit als bedoeld in artikel 27f van de Loodsenwet voor het betreffende boekjaar, kunnen aanleiding vormen om de vaststelling van de jaarrekeningen van de samenwerkingsverbanden alsmede van de gemeenschappelijke exploitatie van de samenwerkingsverbanden uit te stellen met een termijn van zes maanden, waardoor vaststelling van een jaarrekening uiterlijk 11 maanden na afloop van een boekjaar kan geschieden.

Indien en voor zover bijzondere omstandigheden van invloed zijn op de bepaling van de werkelijke uren en de som van de arbeidsvergoedingen in het betreffende boekjaar, biedt het (nieuwe) lid 4 de algemene raad de mogelijkheid om de definitieve vaststelling van de vergoedingen voor direct productieve en indirect productieve loodstaken uit te stellen met een termijn van zeven maanden, waardoor definitieve vaststelling van de vergoedingen – gelijk aan de termijn voor vaststelling van de jaarrekening – uiterlijk elf maanden na afloop van het boekjaar plaatsvindt.

Naar boven