Logo Goirle
Vestiging voorkeursrecht Oude Tilburgsebaan in Riel

Aanwijzing

Het college van burgemeester en wethouders van Goirle maakt op grond van artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad op 10 april 2012 op grond van het bepaalde in artikel 2 en 5 Wvg besloten heeft een perceel grasland gelegen aan de Oude Tilburgsebaan ongenummerd in Riel aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Het perceel is aangeduid als toekomstig gebied voor verkeer en daaraan gerelateerde doeleinden, alle niet-agrarisch en alle nader uit te werken.

Deze gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening en de daarbij behorende lijst met aangewezen percelen en namen van de eigenaren van de in de aanwijzing opgenomen percelen of perceelsgedeelten en van de rechthebbenden op de beperkte rechten waaraan deze zaken zijn onderworpen volgens de registers van het kadaster.

Het besluit tot voorlopige aanwijzing treedt in werking een dag na publicatie in de Staatscourant. Publicatie in de Staatscourant vindt plaats op 11 april 2012. Het gemeentelijk voorkeursrecht is daarmee in werking getreden op 12 april 2012. Het besluit heeft een geldingsduur van maximaal drie jaar tenzij voor dat tijdstip een bestemmingsplan is vastgesteld. Met het raadsbesluit is de aanwijzing, waartoe burgemeester en wethouders op grond van artikel 6 Wvg op 31 januari 2012 hebben besloten, binnen de wettelijk termijn van drie maanden bestendigd.

De aanwijzing houdt in dat eigenaren en rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden dan wel de daarop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Goirle te koop moeten aanbieden.

Ter inzage

Het besluit tot aanwijzing ligt met de bijbehorende kadastrale tekening en overige stukken met ingang van 12 april 2012 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis aan het Oranjeplein 1 in Goirle. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur. Op verzoek kunnen de stukken buiten openingstijden worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken met de heer J.G.I. van Slingerland, telefoonnummer (013) 5310 624.

De eigenaren en rechthebbenden worden per brief op de hoogte gebracht van dit besluit.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant (dus vanaf 12 april 2012) tegen dit besluit tot aanwijzing een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Goirle, Postbus 17, 5051 AA Goirle. Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten: uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van uw bezwaar.

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen opschortende werking. De indiener van het bezwaarschrift kan, als onverwijlde spoed dat – gelet op de betrokken belangen – vereist, eveneens een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Breda, Sector Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda.

Goirle, 10 april 2012

Burgemeester en wethouders van Goirle.

Naar boven