Kennisgeving van de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 11 april 2012, nr. 262240 betreffende een aanvraag tot ontheffing van de gebruiksnorm voor dierlijke meststoffen

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

Gelet op artikel 38, tweede lid, van de Meststoffenwet in samenhang met artikel 3:12, tweede lid, van de Algemene wet bestuursrecht;

Maakt bekend:

De leiding van het project Koeien & Kansen heeft een verzoek ingediend tot ontheffing van de bij de Meststoffenwet gebruiksnorm voor dierlijke meststoffen.

Het project Koeien & Kansen is een samenwerkingsverband van 16 melkveehouders, proefbedrijf De Marke, Wageningen University and Research Centre en adviesdiensten. Het project evalueert en verbetert de effectiviteit en uitvoerbaarheid van (voorgenomen) mest- en milieuwetgeving onder praktijkomstandigheden en ondersteunt de Nederlandse melkveehouderijsector bij de implementatie ervan.

De voorliggende ontheffing heeft als doel om op proefbedrijf ‘de Marke’ concepten te kunnen toetsen op het gebied van onder andere ‘evenwichtsbemesting’, ‘kunstmestloos boeren op droogte gevoelige zandgrond’ en ‘de relatie tussen voeding en bemesting’. Hiervoor is het nodig dat bemesting met dierlijke mest boven de 170 kg N per hectare voor dit proefbedrijf mogelijk wordt.

De Staatssecretaris is voornemens de gevraagde ontheffing, onder voorwaarden, tot en met 31 december 2013 te verlenen aan proefbedrijf de Marke.

Gedurende zes weken na dagtekening van deze Staatscourant kunnen het ontwerp van de ontheffing en de daarop betrekking hebbende stukken worden opgevraagd bij mevrouw M.H. Meijer via telefoonnummer (070) 378 6028, of op werkdagen tussen 09.00 uur en 12.00 uur en tussen 14.00 uur en 17.00 uur worden ingezien op het secretariaat van de Directie Plantaardige Agroketens en Voedselkwaliteit van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Prins Clauslaan 8 te Den Haag.

Gedurende dezelfde termijn kan eenieder zijn zienswijze met betrekking tot de ontwerpontheffing mondeling of schriftelijk kenbaar maken aan:

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

Directie Wetgeving en Juridische Zaken

Postbus 20401

2500 EK Den Haag

Belangstelling hiervoor dient binnen vier weken na de datum van terinzagelegging kenbaar gemaakt te worden aan mevrouw M.H. Meijer via telefoonnummer (070) 378 6028.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, namens deze: J.P. Hoogeveen MPA, Directeur-Generaal Agro.

Naar boven