Mededeling inwerkingtreding Convenant Regionale Uitvoeringsdienst IJmond/Zuid-Kennemerland i.o.

Op 10 november 2011 hebben de gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Heemstede en Zandvoort het Convenant Regionale Uitvoeringsdienst IJmond/Zuid-Kennemerland i.o. gesloten met het openbaar lichaam Milieudienst IJmond.

Dit convenant is in werking getreden per 11 november 2011.

De Regionale Uitvoeringsdienst is gevestigd in Beverwijk, de vestigingsplaats van het openbaar lichaam de Milieudienst IJmond. Hier is ook het secretariaat van het bestuurlijk platform gehuisvest.

De RUD voert het basistakenpakket uit van alle convenantpartners, inclusief het basistakenpakket van de gemeenten die deelnemen aan de Gemeenschappelijke Regeling Milieudienst IJmond (Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Velsen). Het basistakenpakket heeft betrekking op milieutaken, zoals het milieutoezicht op activiteiten met een bovenlokale dimensie (bijvoorbeeld ketenhandhaving asbesthoudend afval en verontreinigde grond) of andere complexe activiteiten, zoals de voorbereiding van omgevingsvergunningen (milieu) voor bedrijven vallend onder o.a. het Besluit risico’s zware ongevallen 1999.

Het verlenen van gemeentelijke omgevingsvergunningen en het toezicht en handhaving van regelgeving ten aanzien van bouwen, wonen en ruimtelijke ordening maken geen onderdeel uit van het basistakenpakket.

Het Convenant Regionale Uitvoeringsdienst IJmond/Zuid-Kennemerland i.o. ligt vanaf heden gedurende zes weken ter visie bij Milieudienst IJmond en op de gemeentehuizen van bovengenoemde gemeenten. Het is niet mogelijk bezwaar en beroep aan te tekenen.

Algemene informatie Milieudienst IJmond

Voor inzage in stukken kan men op werkdagen telefonisch een afspraak maken tussen 09.00 en 16.00 uur bij Milieudienst IJmond. Voor inzage bij de bovengenoemde gemeenten verwijzen wij u naar de desbetreffende gemeentelijke website.

Bezoek- en postadres: Stationsplein 48b, Beverwijk. Postadres: Postbus 325, 1940 AH Beverwijk. Telefoon: (0251) 26 38 63. Fax: (0251) 26 38  88. E-mail: info@milieudienst-ijmond.nl

Naar boven