Logo Papendrecht
Vastgesteld bestemmingsplan Sportcentrum

Burgemeester en wethouders maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Papendrecht op 29 maart 2012 het bestemmingsplan Sportcentrum gewijzigd heeft vastgesteld.

De grenzen van het bestemmingsplan worden bepaald door de Burgemeester Keijzerweg, de Zonnedauw, Lange Tiendweg en Veerweg. Het plan voorziet o.a. in een sportcentrum, hotel met appartementen, buitenzwembad en woningen.

Het plan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zien met name op het bestemmingsplan in overeenstemming brengen met gemeentelijk beleid in Papendrecht (zoals beleid voor aan-huis-gebonden beroepen en kleinschalige bedrijfsmatige aciviteiten), om enkele omissies te herstellen, maar met name zijn wijzigingen doorgevoerd omdat de plannen voor het gebied steeds meer vorm krijgen. Voor een volledig overzicht van de wijzigingen verzoeken wij u kennis te nemen van de nota van wijzigingen, zoals opgenomen in het raadsbesluit.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het raadsbesluit, het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 10 april 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage op de leestafel in het gemeentehuis, Markt 22 te Papendrecht, tijdens openingstijden. De genoemde stukken zijn tevens in te zien op de gemeentelijke website www.papendrecht.nl en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tijdens de hiervoor genoemde inzage termijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Papendrecht;

  • b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te stellen;

  • c. belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht.

Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten:

  • naam en adres van de indiener;

  • dagtekening;

  • omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt;

  • alsmede de gronden van het beroep.

Let op: omdat dit bestemmingsplan een ontwikkeling beoogt voor de bouw van meer dan 20 woningen, is afdeling 2 (procedures) van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Hierdoor is de beroepsprocedure anders dan gebruikelijk. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om pro forma beroep in te stellen en is het relativiteitsbeginsel van toepassing.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de genoemde inzage termijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien binnen de inzage termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat er op het verzoek is beslist. Zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

30 maart 2012

Burgemeester en wethouders van Papendrecht, de secretaris, R.G. Beek.

De burgemeester, C.J.M. de Bruin.

Naar boven