Logo Urk
Ontwerpomgevingsvergunning Visserijschool met kenniscentrum, Lange Riet 2 te Urk

Burgemeester en Wethouders van Urk zijn voornemens om met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) af te wijken van de regels van het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘De Noord’ voor de sloop en herbouw van de bestaande visserijschool aan de Lange Riet 2 te Urk en het handelen in strijd met genoemd bestemmingsplan ten aanzien van het overschrijden van de rooilijn van het bouwperceel, de maximaal toegestane bouwhoogte en het gebruik als kenniscentrum ten behoeve van de bouw van een nieuwe visserijschool op dezelfde locatie. Tevens worden in strijd met het bestemmingsplan parkeerplaatsen aangelegd ten behoeve van de nieuwe school met kenniscentrum.

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.10 Wabo juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht liggen de aanvraag, de ontwerpomgevingsvergunning en de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van 10 april 2012, gedurende zes weken, voor een ieder ter inzage bij de afdeling Publiekszaken van het gemeentehuis, Singel 9.

Gedurende de periode van terinzagelegging wordt aan een ieder de gelegenheid geboden tot het indienen van een zienswijze. De zienswijzen kunnen zowel schriftelijk als mondeling worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht en verzonden aan het College van Burgemeester en Wethouders van Urk, Postbus 77, 8320 AB Urk. Voor een mondelinge zienswijze dient tijdig een telefonische afspraak te worden gemaakt. Daarvoor kunt u contact opnemen met de heer P.J. Woudstra, tel. 0527-689943. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Wij maken u er op attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpomgevingsvergunning en betrokkene tevens als belanghebbende kan worden aangemerkt.

Naar boven