Logo Strijen
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Drie vrije kavels Strienemonde’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 28 februari 2012 het bestemmingsplan ‘Drie vrije kavels Strienemonde’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft tot doel de bouw van drie nieuwe vrijstaande woningen mogelijk te maken.

Het plangebied is gelegen tussen de Lambertusstraat en de Hilsondusstraat ten zuiden van de woonwijk Land van Essche.

Het bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het eerder ter inzage gelegen ontwerp bestemmingsplan. Deze wijzigingen hebben betrekking op:

  • het schrappen van de mogelijkheid binnen de bestemming ‘Wonen’ om nadere eisen te stellen aan bouwhoogte van aan- en uitbouwen en bijgebouwen en;

  • het op de verbeelding naar voren halen van de gevellijn (in zuidoostelijke richting) binnen de percelen van de middelste kavel en de meest oostelijk gelegen kavel.

Ter inzage legging stukken

Het (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan ‘Drie vrije kavels Strienemonde’, de bijbehorende stukken en het vaststellingsbesluit liggen vanaf dinsdag 10 april 2012 gedurende 6 weken (tot 22 mei 2012) voor een ieder ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Het gemeentehuis is van maandag tot en vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

U kunt het bestemmingsplan ook raadplegen via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl onder identificatiecode NL.IMRO.0617.bpsm-vg99. Tevens kunt u nadere informatie vinden op onze website: www.strijen.nl, onder leven en werken, projecten, bestemmingsplannen, Drie vrije kavels Strienemonde.

Beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende bovengenoemde ter inzage termijn van 6 weken schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG.

Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door een belanghebbende:

  • 1. die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar gemaakt heeft;

  • 2. die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • 3. die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten aanzien van het ontwerp bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in elk geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, een kopie van het besluit en de gronden van het beroep (waarom gaat u in beroep).

Voorlopige voorziening

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet.

Een belanghebbende die beroep heeft ingesteld en die van mening is dat een bestemmingsplan niet in werking zou moeten treden, kan binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Daarnaast moet u aangeven welk spoedeisend belang er is om het bestemmingsplan niet in werking te laten treden.

Indien gedurende de termijn beroep is ingesteld en om een voorlopige voorziening is verzocht, treedt een bestemmingsplan in werking op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Strijen, 6 april 2012

Burgemeester en wethouders van Strijen de secretaris, C.J. de Visser.

De burgemeester, A.J. Moerkerke.

Naar boven