Logo Grave
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Beerschemaasweg ong. naast nr. 17 te Escharen’

Burgemeester en wethouders van Grave maken op grond van artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad van Grave op 7 februari 2012 het bestemmingsplan ‘Beerschemaasweg ong. naast nr. 17 te Escharen’ (NL.IMRO.0786.BPBeerschemaasweg-va01) gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 van de Wro geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan is opgesteld voor de realisatie van een twee-onder-een-kap-woning. De locatie van het plangebied is gelegen tussen de Raam en het perceel Beerschemaasweg nr. 17 te Escharen.

Informatie over de wijzigingen

Tijdens de inzagetermijn is één zienswijze ingediend door de provincie Noord-Brabant. De zienswijze van de provincie geeft geen aanleiding het bestemmingsplan ten aanzien van de regels en de verbeelding aan te passen. De zienswijze van de provincie heeft bij de vaststelling door de gemeenteraad enkel geleid tot aanpassingen in paragraaf 3.2.2, 3.2.3 en paragraaf 6.1 van de toelichting.

Geen reactieve aanwijzing van de provincie

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn op grond van artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) naar de provincie Noord-Brabant en de VROM-Inspectie gestuurd. De provincie en de VROM-Inspectie hebben zes weken de mogelijkheid gehad om een reactieve aanwijzing te geven. Tijdens deze termijn is geen reactieve aanwijzing gegeven.

Inzien

Met ingang van woensdag 4 april 2012 tot en met woensdag 16 mei 2012 ligt het raadsbesluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Beerschemaasweg ong. naast nr. 17 te Escharen’, met bijbehorende stukken, gedurende een beroepstermijn van zes weken voor eenieder ter inzage. Het bestemmingsplan kan op werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur, op dinsdag van 16.00 uur tot 19.30 uur en op afspraak worden ingezien bij de publieksbalie. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Beerschemaasweg ong. naast nr. 17 te Escharen’ kunt u ook bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reactiemogelijkheid

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het instellen van beroep is mogelijk voor een belanghebbende:

  • a. die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad;

  • b. die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • c. die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht en waartegen geen aanwijzingsbesluit is genomen.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Informatie

Dhr. A. Noordermeer, cluster Ruimtelijke Ontwikkeling (0486) 477 277, e-mail: a.noordermeer@grave.nl.

Naar boven