Logo Lansingerland
Ontwerpbesluit vaststelling grenzen bebouwde kom in kader Boswet van gemeente Lansingerland

Burgemeester en Wethouders maken, op grond van het bepaalde in artikel 1 lid 5 van de Boswet, bekend dat het ontwerpbesluit tot vaststelling van de bebouwde komgrens voor toepassing van de Boswet ter inzage ligt. Het plan ligt met ingang van 29 maart 2012 gedurende 30 dagen ter inzage. Het ontwerpbesluit kan tijdens openingstijden worden ingezien bij het gemeentehuis, Raadhuislaan 1 te Berkel en Rodenrijs. Ook is het ontwerpbesluit te raadplegen op de gemeentelijke website www.lansingerland.nl.

Gemeenten zijn wettelijk verplicht de grens van de bebouwde kom volgens de Boswet vast te stellen. Wanneer deze grens niet is vastgesteld, geldt de Boswet in de gehele gemeente. De Boswet heeft als doel de hoeveelheid bos in Nederland buiten de bebouwde kom in stand te houden en mogelijk uit te breiden. De Boswet richt zich vooral op grotere bosarealen buiten de bebouwde kom, terwijl de APV binnen de bebouwde kom geldt maar in bepaalde gevallen ook daar buiten.

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit deze betrekking heeft.

Berkel en Rodenrijs, 19 maart 2012

Burgemeester en Wethouders van Lansingerland.

Naar boven