Logo Krimpen aan den IJssel
Bekendmaking besluit ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening: toepassing coördinatieregeling voor het project Werf aan de IJssel

Burgemeester en wethouders van maken op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel op 22 maart 2012 heeft besloten om de coördinatieregeling Wro toe te passen voor het project Werf aan den IJssel.

De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de besluiten voor de realisatie van het project Werf aan de IJssel gelijk op te laten lopen met de procedure voor de herziening van het geldende bestemmingsplan. De voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van de besluiten worden gebundeld. Dit heeft tot gevolg dat er slechts één gecombineerde procedure doorlopen hoeft te worden in plaats van verschillende procedures. Het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan wordt genomen door de raad. De overige genoemde besluiten worden genomen door het college. Tegen de vaststelling van de besluiten kan te zijner tijd als één geheel beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De coördinatie heeft betrekking op de volgende besluiten:

  • het bestemmingsplan Werf aan de IJssel;

  • een omgevingsvergunning voor de bouw van ongeveer 54 appartementen;

  • een omgevingsvergunning voor het verplaatsen en functieverandering van een rijksmonumentale loods;

  • een omgevingsvergunning voor functieverandering van een andere rijksmonumentale loods;

  • een ontheffing hogere waarden geluid op grond van de Wet Geluidhinder.

Tegen het besluit tot toepassing van de coördinatieregeling staat op grond van artikel 8:5, bijlage C van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar en beroep open.

Naar boven