Logo Uithoorn
Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Tolhuissluis

Toelichting

De Provincie Noord-Holland gaat de Tolhuissluis restaureren. Het bedieningsgebouw van de sluis dateert uit de jaren ’60. Het voldoet niet meer aan de moderne (ARBO) eisen en moet vervangen worden. Er komt een nieuw bedieningsgebouw dat voldoende werkruimte biedt aan zowel de mensen die de sluis bedienen als alle benodigde apparatuur. Het geldend bestemmingsplan Landelijk gebied voorziet niet in een bestemming voor het bedieningsgebouw. Daarbij heeft het nieuwe gebouw een groter ruimtebeslag dan het huidige gebouw. In opdracht van de Provincie wordt een nieuw bestemmingsplan ‘Tolhuissluis’ opgesteld waarmee het bedieningsgebouw planologisch mogelijk wordt gemaakt.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Tolhuissluis’ ligt vanaf vrijdag 23 maart 2012 tot en met 3 mei 2012 ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis gedurende de openingstijden van het gemeentehuis, in de openbare bibliotheek, Alfons Ariënslaan 1 te Uithoorn, gedurende de openingstijden van de bibliotheek en in het dorpshuis De Quakel, gedurende de openingstijden van het dorpshuis.

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan eenieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. De gemeenteraad zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Uithoorn, 21 maart 2012

Naar boven