Logo Oud-Beijerland
Voorbereidingsbesluit Marktplein 8 te Oud-Beijerland

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken bekend dat de gemeenteraad van Oud-Beijerland in zijn vergadering van 6 maart 2012 op grond van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening heeft verklaard dat een bestemmingsplanherziening wordt voorbereid voor de locatie Marktplein 8 te Oud-Beijerland en heeft besloten voor deze locatie een voorbereidingsbesluit te nemen.

Ter inzage

Het voorbereidingsbesluit en bijbehorende stukken liggen vanaf heden ter inzage in het gemeentehuis aan de W. van Vlietstraat 6 te Oud-Beijerland. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag (behalve dinsdag) van 8.00 tot 17.00 uur en dinsdag van 8.00 tot 20.00 uur. Er kan ook een afspraak voor inzage worden gemaakt.

Vanaf het moment van terinzagelegging zijn de stukken te downloaden of te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen →bestemmingsplannen en projectbesluiten) of via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder ‘NL.IMRO.0584.VBWONEN2012001.VG99’.

Zakelijke inhoud van het voorbereidingsbesluit:

De raad heeft besloten:

  • 1) te verklaren dat voor Marktplein 8, sectie D nr. 79 te Oud-Beijerland een herziening (postzegelplan) van het bestemmingsplan Wonen wordt voorbereid, met de volgende bepalingen;

    • a) dat het verboden is om het bestaande feitelijke gebruik van gronden en/of bouwwerken als restaurant, café, hotel en ondergeschikt als dancing in het gebied waar het voorbereidingsbesluit van kracht is, te wijzigen.

      • Als een wijziging van het bestaande feitelijk gebruik wordt in elk geval aangemerkt: het in hoofdzaak gebruiken van genoemde gronden en/of bouwwerken als dancing/discotheek;

    • b) dat het verboden is om werkzaamheden uit te voeren of om bouwwerken te slopen in het gebied waar het voorbereidingsbesluit van kracht is;

    • c) dat het bevoegde gezag bij een omgevingsvergunning kan afwijken van de onder a of b genoemde verboden mits de voorgenomen wijzigingen, of (sloop-) werkzaamheden niet strijdig zijn met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan;

    • d) het gebied waarvoor dit voorbereidingsbesluit geldt nader aan te duiden op de bij het besluit behorende (digitale) tekening.

Inwerkingtreding besluit

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na deze publicatie. Tegen het voorbereidingsbesluit is op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar of beroep mogelijk.

Vragen

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over het voorbereidingsbesluit? Dan kunt u contact opnemen met Jan Paul Manni of Carlos Mutsaers van de afdeling Beleid en Ontwikkeling, telefoon (0186) 64 66 22.

Naar boven