Logo Kollumerland en Nieuwkruisland
Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, partiële herziening Hústernoard 1 en 2 te Oudwoude’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kollumerland c.a. maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, partiële herziening Hústernoard 1 en 2 te Oudwoude’ vanaf donderdag 22 maart 2012 ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het veranderen van de huidige agrarische bestemming naar een recreatie bestemming met nadere aanduidingen. Middels een vrijstellingsprocedure is thans in de oude fabriekshallen van de voormalige zuivelfabriek een paintballcentrum (Bullet Factory) gevestigd. Het planvoornemen is om deze functie uit te breiden en meerdere functies op het perceel Hústernoard toe te voegen. Achter de fabriekshallen wordt onder meer een jachthaven en kampeerterrein met verschillende verblijfs- en dagrecreatieve functies voorzien. Naar aanleiding van de inspraakprocedure is het plan op een aantal punten aangepast. Voor een overzicht van deze aanpassingen wordt verwezen naar de toelichting van het plan.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt voor eenieder vanaf donderdag 22 maart 2012 gedurende zes weken ter inzage. De stukken kunnen worden ingezien in het gemeentehuis, Van Limburg Stirumweg 18 te Kollum, tijdens openingstijden. Tevens kan een mondelinge toelichting worden verkregen.

Het ontwerpbestemmingsplan is te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0079.PhOwHusternoard10-Ow01.

Het bestemmingsplan is ook te vinden op de gemeentelijke website, www.kollumerland.nl, bij informatie over ‘wonen en leven > wonen en omgeving → ruimtelijke plannen’. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder bij voorkeur schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA Kollum. Wilt u buiten openingstijden het plan inzien of mondeling een zienswijze indienen dan kunt u contact opnemen met de afdeling VROM.

Naar boven