Logo Edam-Volendam
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Oorgat e.o.’

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad in zijn vergadering van 19 januari 2012 het bestemmingsplan ‘Oorgat e.o.’, overeenkomstig de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0385.bpOorgatEO-vg01 met bijbehorende bestanden, gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zijn nader toegelicht in het raadsvoorstel en -besluit behorende bij het bestemmingsplan en zijn ook terug te vinden in Hoofdstuk 8 van de toelichting onder ‘Nota van wijzigingen’.

Dit bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het gebied van het Oorgat e.o. Het plangebied bevat het gebied dat van oorsprong bebouwd is langs het water ‘het Oorgat’ ten oosten van Edam. Het plangebied wordt aan de oostkant begrensd door de Zeevangszeedijk en westelijk wordt de grens van het bij ministerieel besluit aangewezen beschermde Stadsgezicht Edam aangehouden. Deze grens ligt ter hoogte van Oorgat 100 en op de kruin van de weg van de Noordervesting. Het perceel Oorgat 21, 23 en 23a valt tevens in zijn geheel buiten het plangebied. De noordgrens van het gebied vormt globaal de grens tussen de percelen van de bebouwing inclusief de sloot en de aanliggende agrarische gronden en vlak bij de Zeevangszeedijk door het fort Edam, dat niet binnen onderhavig plangebied valt. De volkstuinen behoren wel tot het plangebied. De zuidelijke begrenzing van het plangebied wordt gevormd door de kruin van de weg ‘Keetzijde’.

Inzien

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan ‘Oorgat e.o.’ met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 20 maart 2012 ter inzage bij het loket van de afdeling VROM, Mgr. C. Veermanlaan 1f in Volendam, tijdens de openingsuren van 9.00–12.30 uur. Buiten die uren kan het plan op afspraak worden ingezien (tel.: 0299-398449). Het raadsbesluit en het bestemmingsplan zijn tevens digitaal in te zien. Via de website van de gemeente: www.edam-volendam.nl, klik op het tabblad Inwoner → Bouwen, wonen, monumenten → Bestemmingsplannen → Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Oorgat e.o.’ met een link naar http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0385.bpOorgatEO-vg01.

Beroep

Ingevolge art. 6:8, lid 4 Awb kan op de dag na die van de terinzagelegging, te weten 21 maart 2012, gedurende een termijn van 6 weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroep kan worden ingediend door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijzen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken;

  • een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan bij vaststelling in het plan zijn aangebracht.

Rechtzoekende burgers kunnen ook digitaal beroep instellen bij de Raad van State en/of een verzoek om voorlopige voorziening vragen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Edam-Volendam, 19 maart 2012

Naar boven