Logo Strijen
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Agrarisch bouwperceel Broekseweg’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 28 februari 2012 het bestemmingsplan ‘Agrarisch bouwperceel Broekseweg’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het verplaatsen van een agrarisch bouwperceel aan de Broekseweg. Het nieuwe agrarisch bouwperceel wordt ter hoogte van het perceel Broekseweg 1 (aan de overzijde daarvan) gerealiseerd. Het verplaatsen van het agrarisch bouwperceel is nodig vanwege het feit dat de bedrijfsvoering op het bestaande bouwperceel door de aanleg van de randweg wordt belemmerd. Voor deze ontwikkeling is tevens een overeenkomst over grondexploitatie (artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening) gesloten.

Het bestemmingsplan is juridisch gezien niet gewijzigd ten opzichte van het eerder ter inzage gelegen ontwerpbestemmingsplan. Wel is de conclusie van hoofdstuk 2.2 (provinciaal beleid) van de toelichting van het bestemmingsplan als gevolg van een reactie van provincie Zuid Holland aangepast.

Besluit ‘hogere grenswaarde’

De Wet geluidhinder geeft aan dat de geluidsbelasting op de buitengevel van een woning bij voorkeur niet hoger mag zijn dan 48 dB. Deze voorkeursgrenswaarde wordt aan de gevel van de te bouwen bedrijfswoning op het nieuwe agrarisch bouwperceel aan de Broekseweg overschreden. Deze overschrijding is het gevolg van verkeer op de randweg. Ten gevolge van de Broekseweg is geen sprake van een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde. Omdat er redelijkerwijs geen maatregelen mogelijk zijn om de geluidsbelasting aan de gevel van de te bouwen bedrijfswoning te reduceren is door het college van burgemeester en wethouders bij besluit van 24 januari 2012 een hogere grenswaarde van 57 dB vastgesteld. Het besluit tot vaststelling hogere grenswaarde is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit hogere grenswaarde dat eerder ter inzage heeft gelegen.

Terinzagelegging stukken

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Agrarisch bouwperceel Broekseweg’, de bijbehorende stukken, het vaststellingsbesluit en het vastgestelde besluit ‘hogere grenswaarde’ met de bijbehorende stukken liggen vanaf maandag 19 maart 2012 gedurende 6 weken (t/m 1 mei 2012) voor eenieder ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Het gemeentehuis is van maandag tot en vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

U kunt het bestemmingsplan ook raadplegen via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0617.bpbw-vg99. Tevens kunt u nadere informatie vinden op onze website: www.strijen.nl, onder leven en werken, projecten, bestemmingsplannen, Broekseweg.

Beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het bestemmingsplan en tegen het besluit van burgemeester en wethouders tot het vaststellen van een hogere grenswaarde kunnen belanghebbenden gedurende bovengenoemde terinzagetermijn van 6 weken schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG.

Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door een belanghebbende:

  • 1. die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad of tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar gemaakt heeft;

  • 2. die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad of een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken;

  • 3. die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in elk geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, een kopie van het besluit en de gronden van het beroep (waarom gaat u in beroep).

Voorlopige voorziening

Bovengenoemde besluiten treden na afloop van de beroepstermijn in werking. Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan c.q. het besluit hogere grenswaarde niet.

Een belanghebbende die beroep heeft ingesteld en die van mening is dat een bestemmingsplan of het besluit hogere grenswaarde niet in werking zou moeten treden, kan binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Daarnaast moet u aangeven welk spoedeisend belang er is om het bestemmingsplan c.q. het besluit hogere grenswaarde niet in werking te laten treden.

Indien gedurende de termijn beroep is ingesteld en om een voorlopige voorziening is verzocht, treedt een bestemmingsplan c.q. het besluit hogere grenswaarde in werking op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Strijen, 16 maart 2012

Burgemeester en wethouders van Strijen, de secretaris, C.J. de Visser.

De burgemeester, A.J. Moerkerke.

Naar boven