Ontwerpbestemmingsplan ‘Kerkrade Oost I’

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat gedurende de termijn van 8 maart tot en met 18 april 2012 voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Kerkrade Oost I.

Het gebied waarop het bestemmingsplan betrekking heeft (plangebied) omvat globaal de buurten Erensteinerveld en Chevremont. Het gebied wordt globaal begrensd door de Spoorlijn Heerlen-Kerkrade en Kaffebergsweg in het westen, het stadspark en het noordelijk gedeelte van het Rolduckerveld in het zuiden, het Berenbos in het oosten en de buurt Haanrade en Vinkerstraat in het noordoosten.

Het bestemmingsplan beoogt actualisering en uniformering van de bebouwingsregelingen in betreffende woongebieden/buurten, gericht op het verkrijgen van een passend beheerkader van de bestaande situatie. Het plan heeft dan ook een overwegend consoliderend karakter. Er worden geen nieuwe grootschalige planologische ontwikkelingen voor het plangebied voorzien. Het plan voorziet verder ondermeer in een wijzigingsbevoegdheid, dit om ongebruikte woningbouw- en retailtitels te doen vervallen.

Het bestemmingsplan bestaat uit een verbeelding en regels en gaat vergezeld van een toelichting. Het ontwerpbestemmingsplan ligt gedurende hierboven genoemde termijn ter inzage bij de vakbalie Bouwen, Wonen en Leefomgeving Sector Stad op de begane grond van het stadskantoor, Markt 33 alhier (openingsuren: maandag tot en met donderdag van 09.00 uur tot 15.00 uur; vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur). Inzage is enkel mogelijk na telefonische afspraak (via tel. 045-5676767 bij dhr. Debast). Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.kerkrade.nl\actueel\projecten\ruimtelijke plannen als ook op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Een ieder kan gedurende hierboven genoemde termijn een zienswijze over het ontwerp schriftelijk dan wel mondeling (bij dhr. Debast via tel. 045-5676767) naar voren brengen. De voorkeur gaat uit naar het indienen van een schriftelijke zienswijze; deze dient te worden gericht aan de gemeenteraad, postbus 600, 6460 AP Kerkrade, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Kerkrade Oost I’.

Naar boven