Bestemmingsplan Bocht Oosterdiep 3–13 vastgesteld

Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Veendam maakt ingevolge artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 20 februari 2012, nummer 201200446, heeft vastgesteld het bestemmingsplan ‘Veendam Centrum, Bocht Oosterdiep 3–13’.

Dit plan heeft betrekking op het braakliggende terrein aan het Bocht Oosterdiep, gelegen tussen de huisnummers 1 en 15. Het plan is bedoeld om op deze locatie de bouw van 30 appartementen mogelijk te maken.

Bij de vaststelling zijn geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van donderdag 1 maart 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in de gemeentewinkel (Raadhuisplein 5, geopend op maandag van 12.30 tot 16.00 uur, van dinsdag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op donderdagavond tot 20.00 uur).

Het bestemmingsplan is met bijbehorende stukken ook te raadplegen via de gemeentelijke internetpagina www.veendam.nl (onder Wonen & Leven/Bestemmingsplannen/Overzicht plangebieden/Centrum) en de landelijke internetpagina www.ruimtelijkeplannen.nl (een rechtstreekse link is te vinden op de website van de gemeente).

Belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, dan wel die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze in te dienen bij de gemeenteraad, kunnen binnen de genoemde termijn tegen het besluit omtrent vaststelling beroep instellen.

Dit beroepschrift moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

U kunt ook digitaal het beroepschrift indienen bij genoemde Afdeling via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ . Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend. In dit geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Veendam, 28 februari 2012

Naar boven