Ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum, Grave’

Burgemeester en wethouders van Grave maken bekend dat, gelet op artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), met ingang van woensdag 29 februari 2012 het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum, Grave’ (NL.IMRO.0786.BPCentrumGrave-on01) voor eenieder ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan omvat het bestaande centrumgebied van de kern Grave inclusief een groot deel van de omliggende vestingwerken en de daarop gerealiseerde bebouwing. Het bestemmingsplan heeft een beheersmatig karakter. Dat wil zeggen, dat het vastleggen en behouden van de bestaande ruimtelijke, functionele en verkeerskundige situatie voorop staat. Met het nieuwe bestemmingsplan ‘Centrum, Grave’ worden meerdere geldende bestemmingsplannen vervangen door een nieuw bestemmingsplan met een eenduidige opzet in kaartbeeld en regels, zodat de toegankelijkheid en rechtszekerheid voor zowel burgers als vergunningverleners wordt vergroot.

Inzien Met ingang van woensdag 29 februari 2012 tot en met woensdag 11 april 2012 ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum, Grave’, met bijbehorende stukken, gedurende een termijn van zes weken voor eenieder ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan kan tijdens openingstijden op werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur, op dinsdag van 16.00 uur tot 19.30 uur en op afspraak worden ingezien bij de publieksbalie. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum, Grave’ kunt u ook bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op woensdag 7 maart 2012 wordt er van 16.00 uur t/m 19.00 uur op het gemeentekantoor te Grave, Arnoud van Gelderweg 71, een inloopbijeenkomst georganiseerd voor eenieder die belangstelling heeft in het ontwerpbestemmingsplan en om vragen te stellen over het ontwerpbestemmingsplan.

Reactiemogelijkheid Tijdens de inzagetermijn en de inloopbijeenkomst wordt eenieder in de gelegenheid gesteld zowel een mondelinge als bij voorkeur schriftelijke zienswijze in te dienen op het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum, Grave’ (NL.IMRO.0786.BPCentrumGrave-on01) bij de gemeenteraad van Grave, Postbus 7, 5360 AA Grave.

Informatie Dhr. A. Noordermeer, cluster Ruimtelijke Ontwikkeling (0486) 477 277, e-mail: a.noordermeer@grave.nl.

Naar boven