Raadsbesluit toepassing coördinatieregeling voor ontwikkeling recreatiegebied Groenzone Zuid-Oost (bestemmingsplan en omgevingsvergunningen)

Burgemeester en wethouders van Spijkenisse maken bekend dat de gemeenteraad op 25 januari 2012 heeft besloten, de gemeentelijke coördinatieregeling van toepassing te verklaren op de voorbereiding en bekendmaking van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Zuid-Oost’, waaronder de omgevingsvergunningen voor het uitvoeren van werken of werkzaamheden als bedoeld in art. 2.1 lid 1, onder b Wabo in het plangebied van bestemmingsplan ‘Buitengebied Zuid-Oost’ (hierna: coördinatiebesluit).

Onder meer om invulling te kunnen geven aan de ontwikkeling van recreatiegebied Groenzone Zuid-Oost, is een bestemmingsplan opgesteld en zijn omgevingsvergunningen nodig voor de feitelijke realisering, voornamelijk t.b.v. het (diep) ploegen van gronden.

Naast het recreatiegebied geeft het bestemmingsplan een regeling voor de bestaande Sportpolder en enige agrarische percelen. Het plangebied wordt begrensd door de Toldijk, de wijk Maaswijk, de grienden langs de Oude Maas, waterbedrijf ‘de Berenplaat’ en het Spui.

De gemeentelijke coördinatieregeling, zoals geregeld in paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), maakt het mogelijk dat gemeenten efficiënter, sneller en meer inzichtelijk kunnen besluiten over ruimtelijke projecten. Door het van toepassing verklaren van de coördinatieregeling, is het mogelijk om de ontwerp besluiten voor het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied Zuid-Oost en de benodigde omgevingsvergunningen gelijktijdig ter inzage te leggen.

Op de voorbereiding van alle in de coördinatieregeling betrokken besluiten is, met enige aanpassingen, de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van toepassing (afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht). Dit vereenvoudigt en verduidelijkt het procedureverloop aanzienlijk. Het college verzorgt de coördinatie. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad. Tegen de uiteindelijk te nemen besluiten kan alleen beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld. Het beroep tegen de verschillende besluiten wordt gezamenlijk in één procedure behandeld en leidt tot één uitspraak.

Het coördinatiebesluit, de ontwerpbesluiten voor het bestemmingsplan ‘Buitengebied Zuid-Oost’ en de omgevingsvergunningen liggen met ingang van 29 februari 2012 gedurende een periode van zes weken op werkdagen voor een ieder op het stadhuis, Raadhuislaan 106 te Spijkenisse, op afspraak ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan kan ook worden geraadpleegd op de gemeentelijke website www.spijkenisse.nl/ruimtelijkeplannen.

Gedurende de termijn van terinzageligging, kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling gemotiveerde zienswijzen over de ontwerpbesluiten voor het bestemmingsplan ‘Buitengebied Zuid-Oost’ en/of de omgevingsvergunningen naar voren brengen.

De schriftelijke zienswijze dient voor het bestemmingsplan ingediend te worden bij de gemeenteraad van Spijkenisse, en voor de omgevingsvergunningen bij het college van burgemeester en wethouders van Spijkenisse, Postbus 25, 3200 AA Spijkenisse. Zij, die een mondelinge zienswijze naar voren willen brengen, kunnen hiervoor een telefonische afspraak maken. Voor het maken van een telefonische afspraak kunnen de volgende nummers gebeld worden: 0181-696471 of 0181-696898.

Tegen het coördinatiebesluit kan géén bezwaar en beroep worden ingesteld.

Spijkenisse, 28 februari 2012

Burgemeester en wethouders van Spijkenisse.

Naar boven