Grensoverschrijdende fusie CG Car-Garantie Versicherungs-Aktiengesellschaft en CarGarantie N.V.

  • 1. CG Car-Garantie Versicherungs-Aktiengesellschaft - de verkrijgende rechtspersoon - , gevestigd te Gündlinger Straβe 12, 79111 Freiburg, Duitsland deelt hierdoor aan belanghebbenden mee dat met instemming van De Nederlandsche Bank N.V., statutair gevestigd te Amsterdam, verleend bij besluit van 13 december 2012, in het kader van een juridische fusie in de zin van artikel 308 lid 3 van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek tussen CarGarantie N.V. - de verdwijnende rechtspersoon -, gevestigd te Marketing 13, 6921 RE te Duiven, en CG Car-Garantie Versicherungs-Aktiengesellschaft de rechten en verplichtingen uit na te noemen overeenkomsten van schadeverzekering met ingang van 20 december 2012 zijn overgegaan op CG Car-Garantie Versicherungs-Aktiengesellschaft, in het kader van diens bedrijfsuitoefening vanuit een vestiging in Nederland.

  • 2. De in alinea 1 bedoelde overgang heeft betrekking op alle overeenkomsten van schadeverzekering die behoren of behoord hebben tot het door CarGarantie N.V. uitgeoefende directe schadeverzekeringsbedrijf en die zijn gesloten in Nederland.

  • 3. De overgang is voor alle belanghebbenden van kracht geworden met ingang van de dag van inschrijving van de notariële akte van fusie in het Duitse handelsregister. Dit heeft plaatsgevonden op 20 december 2012.

  • 4. De betrokken verzekeringsnemers zijn krachtens artikel 3:120, zevende lid, van de Wet op het financieel toezicht gedurende drie maanden na dagtekening van deze Staatscourant bevoegd de overeenkomst van schadeverzekering schriftelijk bij CG Car-Garantie Versicherungs-Aktiengesellschaft op te zeggen met ingang van de dag na afloop van deze termijn.

  • 5. In het geval van zodanige opzegging vindt door CG Car-Garantie Versicherungs-Aktiengesellschaft pro-rata premierestitutie plaats en de verschuldigde assurantiebelasting op basis van brutopremie, overeenkomstig laatstgenoemde wetsbepaling.

Naar boven