Logo Renkum
Aanwijzing vestiging voorkeursrecht Veentjesbrug 1 te Heelsum, Renkum

De gemeenteraad van Renkum maakt op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij op 19 december 2012 op grond van artikel 4 en 5 van de Wvg heeft besloten om percelen aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 van de Wvg van toepassing zijn. De betreffende percelen liggen aan de Veentjesbrug 1 te Heelsum, kadastraal bekend als gemeente Doorwerth, sectie B, nummers 423, 452, 487 en 604. Aan de gronden wordt een herontwikkeling toegedacht in de vorm van het intensiveren van de bedrijvigheid.

Het aanwijzingsbesluit van de gemeenteraad treedt in werking de dag na publicatie in de Staatscourant. Het aanwijzingsbesluit ligt tezamen met bijbehorende bijlagen, waaronder de kadastrale kaart met daarop aangegeven de percelen en een lijst met de namen van de eigenaren dan wel rechthebbenden, met ingang van 28 december 2012 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Oosterbeek.

Het rechtsgevolg van de definitieve aanwijzing door de gemeenteraad is dat eigenaren en beperkt gerechtigden eerst tot vervreemding van hun onroerende zaak kunnen overgaan nadat de gemeente Renkum in de gelegenheid is gesteld die onroerende zaak te kopen.

Binnen zes weken na deze publicatie, kunnen belanghebbenden schriftelijk bezwaar indienen bij de gemeenteraad van Renkum, Postbus 9100, 6860 HA Oosterbeek.

Uw bezwaarschrift dient door u te worden ondertekend en ten minste te bevatten (zie artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht):

  • a. uw naam en adres;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen uw bezwaar is gericht;

  • d. de gronden van uw bezwaar.

Aangezien het indienen van een bezwaarschrift geen schorsende werking heeft en het besluit derhalve de dag na publicatie in de Staatscourant in werking treedt, kunt u in samenhang met het indienen van het bezwaarschrift tevens een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Arnhem, sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Van de indiener van een voorlopige voorziening wordt door de rechtbank griffierecht geheven.

Naar boven