Logo Hardinxveld-Giessendam
Terinzagelegging ontwerpbesluit hogere waarden bestemmingsplan Stationsstraat, Hardinxveld-Giessendam

Burgemeester en Wethouders van Hardinxveld-Giessendam maken bekend dat van vrijdag 28 december 2012 tot en met donderdag 7 februari 2013 ter inzage ligt: het ontwerpbesluit hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder in verband met het bestemmingsplan Stationsstraat.

Het ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid bevat hogere waarden voor geluid voor wegverkeer en railverkeer die betrekking hebben op de ontwikkellocatie Stationsstraat (gezondheidscentrum met 26 zorgwoningen). Van de wettelijke mogelijkheid om hogere waarden vast te stellen wordt gebruik gemaakt omdat op deze locatie de voorkeursgrenswaarden voor het wegverkeerslawaai (48dB) en railverkeerslawaai (55dB) worden overschreden.

De artikelen 85 van de Wgh en 4.10 van het Besluit geluidhinder bieden het college de gelegenheid om een hogere waarde te verlenen voor wegverkeerslawaai resp. spoorweglawaai voor de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting. Voor wegverkeerslawaai kan een maximale waarde worden vastgesteld van 63 dB in stedelijke gebied en voor railverkeerslawaai kan een maximale waarde worden vastgesteld van 68 dB.

In de onderstaande tabel zijn de vast te stellen hogere waarden voor het gezondheidscentrum aan de Stationsstraat en de bijbehorende gevels aangegeven.

Wegverkeerslawaai Stationsstraat

Noordgevel

54 dB

Railverkeerslawaai trajecten 673 (Betuweroute) en 680 (Dordrecht-Geldermalsen)

Noordgevel

56 dB

Voor de voorbereiding van het besluit hogere waarden is de procedure zoals bedoeld in artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) in samenhang met artikel 110c van de Wet geluidhinder (Wgh) doorlopen.

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken kan worden ingezien bij:

  • Gemeente Hardinxveld-Giessendam, Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam (tijdens kantoortijden).

  • Het ontwerpbesluit hogere waarden is ook te vinden op de gemeentelijke website: www.hardinxveld-giessendam.nl (Actueel → Ter inzage)

Belanghebbenden kunnen zienswijzen over het ontwerpbesluit tot en met donderdag 7 februari 2013 naar keuze schriftelijk of mondeling indienen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het College van Burgemeester en Wethouders van Hardinxveld-Giessendam, Postbus 175, 3370 AD Hardinxveld-Giessendam.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunnen belanghebbenden binnen de genoemde termijn contact opnemen met de heer B. van Dorp. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen (t. 0184-674444) of mailen naar bvdorp@gemhg.nl.

Naar boven