Logo Schouwen-Duiveland
Ontwerpbestemmingsplan ‘Herstructurering Buijse Zierikzee’, Schouwen-Duiveland

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Herstructurering Buijse Zierikzee’ met identificatienummer NL.IMRO.1676.00071Bp-ontw van 2 januari 2013 tot en met 12 februari 2013 voor iedereen ter inzage ligt. U kunt het digitale ontwerpbestemmingsplan raadplegen via www.schouwen-duiveland.nl. Ook ligt het in deze periode in de leesruimte van het gemeentehuis, Laan van Sint Hilaire 2 te Zierikzee. Op werkdagen is de leesruimte geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Buiten kantoortijden kunt u het ontwerpbestemmingsplan daar ook inzien op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur.

Woningcorporatie Zeeuwland heeft het initiatief genomen om de wijk Buijse in Zierikzee de komende jaren te herstructureren. Door middel van het slopen van 141 woningen en vervangend nieuwbouwen van 129 woningen wil Zeeuwland samen met de gemeente de wijk Buijse een nieuwe impuls geven. Het herstructureren van de wijk Buijse past niet in het vigerende bestemmingsplan ‘Bebouwde Kom Zierikzee’ en daarom is er een nieuw bestemmingsplan nodig. Het plangebied van het bestemmingsplan bestrijkt de straten P.D. de Vosstraat, een deel van de Slabberswerf, Raveslootstraat, D’Aillystraat, Doelemanplein, Marisstraat en een deel van de Hofferstraat.

Van 2 januari 2013 tot en met 12 februari 2013 kan iedereen een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland, Postbus 5555, 4300 JA te Zierikzee. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken met Annette Hubregtse op (0111) 452 240.

De gemeenteraad zal met inachtneming van de ingediende zienswijzen uiterlijk in mei 2013 een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan. Na vaststelling volgt opnieuw een ter inzage legging.

Zierikzee, 28 december 2012

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland

Naar boven