Logo Geertruidenberg
Vaststelling wijzigingsplan ‘Koestraat 52/Zuidwal’, Geertruidenberg

Het college heeft op 18 december 2012 het wijzigingsplan “Koestraat 52/Zuidwal, Geertruidenberg” gewijzigd vastgesteld.

Het ontwerpwijzigingsplan heeft betrekking op de ontwikkeling van de voormalige Edah-locatie aan de Koestraat 52/Zuidwal te Geertruidenberg. De herontwikkeling voorziet in de realisatie van elf woningen, waarbij het bestaande patronaatsgebouw behouden blijft. In het voormalige patronaatsgebouw wordt een viertal woningen gerealiseerd, zijnde een stadswoning, een maisonnette en twee loftwoningen. Aan de kant van de Zuidwal wordt een twee-onder-een-kap woning gerealiseerd en aan de te creëren steeg worden een bungalow, een vrijstaande woning en drie geschakelde woningen gerealiseerd.

Ligging plangebied

De noordelijke grens van het plangebied maakt onderdeel uit van de gevels aan de zuidzijde van het historisch bebouwingslint aan de Koestraat. De zuidelijke plangrens wordt gevormd door de Zuidwal.

Wijzigingen bij vaststelling

Het college heeft ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan de volgende wijzigingen aangebracht:

  • Er is een aanvulling op de voorschriften opgenomen voor dakterrassen

  • Er is een voorschrift opgenomen om de hoogte van de bestaande historische muur tussen het perceel Koestraat 52 en het perceel Koestraat 50 vast te leggen.

Communicatie

U kunt het vastgestelde wijzigingsplan en bijbehorende stukken gedurende zes weken met ingang van donderdag 27 december 2012 tot en met donderdag 7 februari 2013 inzien in de Gemeentewinkel. Ook kunt u het wijzigingsplan inzien op www.geertruidenberg.nl -> inwoner -> actueel -> bekendmakingen.

Beroep

Als u uw zienswijze over het ontwerpwijzigingsplan op tijd aan het college heeft kenbaar gemaakt of als u als belanghebbende kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest uw zienswijze bij het college kenbaar te maken, kunt u van vrijdag 28 december 2012 tot en met vrijdag 8 februari 2013 beroep instellen.

Het beroepschrift moet worden gericht aan:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA 's-Gravenhage

Het instellen van beroep schort de werking van het wijzigingsplan niet op. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

Het wijzigingsplan treedt in werking op 9 februari 2013, tenzij voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het wijzigingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven