Logo Súdwest Fryslân
Vaststelling bestemmingsplan ‘recreatiegebied it Soal’, Súdwest Fryslân

Burgemeester en wethouders van de gemeente Súdwest-Fryslân maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Súdwest-Fryslân bij besluit van 13 december 2012 het bestemmingsplan ‘recreatiegebied it Soal’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud

Het plangebied is gelegen in Workum en wordt in het oosten begrensd door het bedrijventerrein it Soal, in het zuiden door de Workumer Soal, in het westen door het IJsselmeer en in het noorden door de Workumer buitenwaard en de polder Geele strand.

Het bestemmingsplan maakt een aantal ontwikkelingen ten behoeve van de recreatie mogelijk waaronder het realiseren van een slechtweeraccommmodatie in combinatie met appartementen en een hotel, de uitbreiding van de jachthaven en het realiseren van een overdekte winterstalling.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 28 december 2012 t/m 7 februari 2013 voor een ieder ter inzage bij de gemeenteloketten.

Het vastgestelde plan is tevens te bekijken op onze website: www.gemeentesudwestfryslan.nl/ leven en wonen/leefomgeving/ruimtelijke plannen/plannen in procedure/vastgesteld en op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl

Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.1900.2011westBPitsoal-vast.

Reageren

Gedurende bovengenoemde termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s Gravenhage door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpplan;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de bovenvermelde beroepstermijn van 6 weken. Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspaak van de Raad van State, treedt het bestemmingplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven