Logo Ridderkerk
Bestemmingsplan Woning Reijerweg tussen 2 en 4 gewijzigd vastgesteld, Ridderkerk

Burgemeester en wethouders van Ridderkerk maken bekend dat de gemeenteraad van Ridderkerk op 13 december 2012 het bestemmingsplan Woning Reijerweg tussen nummer 2 en 4 heeft vastgesteld. Het nieuwe bestemmingsplan maakt de realisatie van één vrijstaande woning mogelijk aan de Reijerweg tussen de bestaande huisnummer 2 en 4. De gemeenteraad heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Wilt u het vastgestelde bestemmingsplan bekijken?

Dat kan vanaf 21 december 2012:

  • via de website van de gemeente Ridderkerk op www.ridderkerk.nl/;

  • via de landelijke website op www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • in het Gemeentelijk Service Centrum van de gemeente Ridderkerk (Koningsplein 1) bij de balie Bouwen en Wonen.

Behalve het bestemmingsplan kunt u ook het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad bekijken.

Bent u het niet eens met het besluit van de gemeenteraad?

Dan kunt u hiertegen in beroep gaan. U kunt alleen in beroep gaan:

  • als u een belanghebbende bent èn;

  • als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

U gaat in beroep door een brief te sturen aan de Raad van State. U heeft hiervoor zes weken de tijd. Dit is de beroepstermijn. Stuur uw brief voor 1 februari 2013 naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Heeft u beroep ingesteld? Dan zal de Raad van State u vragen om hen een bedrag te betalen. Dit noemen zij griffierecht. Zij laten u weten hoe u kunt betalen en hoeveel tijd u daarvoor heeft.

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 1 februari 2013. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van zes weken.

Heeft u op tijd beroep ingesteld en wilt u niet dat het bestemmingsplan in werking treedt op 1 februari 2013? Dan moet u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt dan pas in werking nadat op uw verzoek is beslist. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient moet u daar ook griffierecht voor betalen.

Naar boven