Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Vijfhuizenbaan (Goirle)

Het college van burgemeester en wethouders van Goirle maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat de gemeenteraad op 20 december 2011 het bestemmingsplan Vijfhuizenbaan (NL.IMRO.0785.BP2010006Vijfhuiz-vg01) gewijzigd heeft vastgesteld.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreffen:

  • Het ontwerpbestemmingsplan voorzag in de mogelijkheid om middels een omgevingsvergunning, de bouw van schuilgelegenheden voor dieren met bijbehorende paardenbakken te realiseren. Ook kende het ontwerpplan de mogelijkheid om middels een omgevingsvergunning het bouwvlak te vergroten. Dit leverde strijdigheid met de provinciale ‘Verordening Ruimte’ (VR) op. Deze strijdige planregels zoals voorheen opgenomen in artikel 3.4.1 lid b en lid c zijn om deze reden komen te vervallen.

  • Daarnaast was er sprake van strijdigheid van de planregels met de VR. Zo ontbrak er in het ontwerpbestemmingsplan een regeling die voorziet in het gebruik van bouwlagen in gebouwen voor het houden van dieren. Een regeling is daartoe opgenomen. Er ontbrak een definitie van het begrip ‘bouwlaag’ en van ‘intensieve veehouderij’. De begrippen zijn opgenomen. Ten minste 20% van het bouwblok zal worden bestemd voor een goede landschappelijke inpassing, hiertoe is ter zekerheidstelling met de initiatiefnemer tevens een overeenkomst gesloten.

Doel en ligging van het plan

Het bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid tot het realiseren van een agrarisch bedrijf (intensieve veehouderij) aan de Vijfhuizenbaan te Riel. Dit bedrijf is momenteel gevestigd op het perceel Zandeind 35 en tegenoverliggend perceel.

Het plangebied is gelegen aan de Vijfhuizenbaan te Riel in een open agrarisch landschap in het uiterste westen van het grondgebied van de gemeente Goirle. Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Goirle, sectie G, nummer 54. Voor de exacte begrenzing van het plangebied wordt verwezen naar de verbeelding (plankaart).

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, alsmede het bestemmingsplan zelf, en de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van 16 februari 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur in de hal van het gemeentehuis, Oranjeplein 1 te Goirle en kan dan, of na afspraak, worden ingezien. Het plan is ook raadpleegbaar via www.goirle.nl onder bestemmingsplannen / vastgesteld en op www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan met ingang van 17 februari 2012 gedurende zes weken (tot en met 29 maart 2012) tegen het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • a. belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

  • b. belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad over het ontwerpbestemmingsplan;

  • c. belanghebbenden die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad over het ontwerpbestemmingsplan, maar kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.

Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Doordat de Crisis- en Hertselwet van toepassing is dienen de beroepsgronden in het beroepsschrift te worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien gedurende de bovenstaande beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn.

Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Goirle, 15 februari 2012

Burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle, de secretaris, J.M. Tromp.

De burgemeester, M.G. Rijsdorp.

Naar boven