Logo Haarlem
Besluit hogere waarde wegverkeerslawaai voor de locatie Prinsen Bolwerk 3, Haarlem

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken bekend dat zij – op grond van art. 110a van de Wet geluidhinder – ambtshalve hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting hebben vastgesteld vanwege van wege wegverkeerslawaai, ten behoeve van de in het ontwerpbestemmingsplan Nieuwstad geprojecteerde geluidsgevoelige bestemming op de locatie Prinsen Bolwerk 3 (woningbouw).

Dit besluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van de dag na deze publicatie gedurende zes weken (van 21 december 2012 tot en met 14 februari 2013) voor eenieder ter inzage.

Ter inzage

Het besluit hogere waarden ‘naam’ kan worden geraadpleegd:

  • Op www.haarlem.nl via het Digitaal Loket en via het Bestuurlijk Informatiesysteem (BIS);

  • Bij de afdeling Dienstverlening, publiekshal Raakspoort, Zijlvest 39 in Haarlem. De publiekshal is op werkdagen open van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag van 9.00 uur tot 20.00 uur.

Tegen het vastgestelde besluit ‘Hogere Waarde wegverkeerslawaai voor de locatie Prinsen Bolwerk 3’ kunnen belanghebbenden van 21 december 2012 tot en met 14 februari 2013 schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerpbesluit naar voren heeft gebracht. Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht; de gronden van het beroep.

Verder dient zo mogelijk een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te worden overlegd.

Diegene die beroep heeft ingesteld kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Een verzoek om voorlopige voorziening dat binnen de beroepstermijn is ingediend schort de werking van het besluit op tot dat op het verzoek is beslist.

Voor de behandeling van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor nadere informatie over deze procedure(s) kunt u zich wenden tot de Raad van State (telefoon 070 - 426 44 26).

Naar boven