Logo Bergen op Zoom
Vaststelling bestemmingsplan ‘Daansbergen – Den Berg’, Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 29 november 2012 het bestemmingsplan “Daansbergen – Den Berg” met plannummer IMRO.0748.BP0174-0301gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied omvat (een gedeelte van) de bestaande woonwijken Daansbergen en Den Berg in Halsteren.

Doel

Dit bestemmingsplan is primair opgesteld om een ongelukkige formulering in het nu voor de deelgebieden Daansbergen en Den Berg geldende bestemmingsplan "Kom Halsteren" te repareren. Deze reparatie ziet op de bestemmingen "Waarde-Landschap" en "Waarde-Archeologie". De reparatie zorgt ervoor dat de planregels behorende bij deze bestemmingen er niet langer voor zorgen dat het bouwen ten behoeve van de onderliggende woonbestemming per definitie in strijd is met het bestemmingsplan. De bestemmingen "Waarde-Landschap" en "Waarde-Archeologie" blijven wel bestaan. Op deze wijze kan er gebruik worden gemaakt van bebouwingsmogelijkheden, zonder dat daarbij de landschappelijke en archeologische waarden uit het oog worden verloren. Deze waarden genieten nog steeds bescherming middels een opgenomen vergunningsplicht voor het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden.

Wijzigingen

Het plan is op onderdelen gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zijn deels naar aanleiding van ingediende zienswijzen en deels ambtshalve aangebracht. Ze zijn aangegeven in het ter inzage liggende raadsbesluit. Op grond van de ingediende zienswijzen is de landschappelijke waarde van het gebied nader beschreven en onderbouwd. Het beschermingsregime, zoals dat is opgenomen in de planregels, is op basis hiervan aangepast. De gekozen opzet maakt duidelijk in welke gevallen er geen vergunningsplicht geldt en wanneer er in ieder geval een vergunning noodzakelijk is. Verder is naar aanleiding van een zienswijze de situering van het bouwvlak op het perceel Daansbergen 20 gewijzigd.

Inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 24 december 2012 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BP0174-0301).

Beroep

Gedurende de genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit van de gemeenteraad inzake de vaststelling van het bestemmingsplan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 200019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, dan wel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. Daarnaast kan eenieder beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift teven een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ordening en Vergunningen via telefoonnummer 0164 - 277 508.

Bergen op Zoom, 21 december 2012

Naar boven