Logo Hilversum
Bekendmaking bestemmingsplan ‘Laapersboog’, Hilversum

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Hilversum in zijn vergadering van 12 december 2012 het bestemmingsplan ‘Laapersboog’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Laapersboog’ is een ontwikkelingsplan. Voorheen stonden op het perceel onderwijsgebouwen. Deze gebouwen zijn gesloopt. De vrijgekomen gronden worden met dit bestemmingsplan geschikt gemaakt voor woningbouw en herinrichting van de openbare ruimte. Op een deel van de gronden is ondergeschikt aan de woonfunctie een maatschappelijke functie mogelijk. Het bestemmingsplan is tot stand gekomen in overleg met omwonenden en omliggende bedrijven en instellingen. Het plangebied is gelegen in het zuidoosten van Hilversum en wordt begrensd door de wegen Laapersveld en Laapersboog. Het plangebied is kadastraal bekend in de gemeente Hilversum onder sectie D, nummers 3891 en 3892. Het grondperceel D3892 betreft de openbare ruimte. Het plangebied bevindt zich aan Laapersveld 23 te Hilversum.

Hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Er is een ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden voor het geluid op de gevels van de nieuw te bouwen woningen ter inzage gelegd. Tegen dit ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen ingediend. Daarna hebben burgemeester en wethouders de hogere grenswaarde vastgesteld.

Inzien

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan, het besluit tot vaststelling van een hogere grenswaarde en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 21 december 2012 tot en met donderdag 31 januari 2013 (zes weken) ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Oude Enghweg 23. De balie is iedere werkdag geopend van 09.00 tot 13.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken. Het bestemmingsplan is ook in te zien via de website van de gemeente Hilversum (www.hilversum.nl). Klik op ‘Nieuws’, vervolgens op ‘Bekendmakingen’, daarna op ‘Bekendmakingen met betrekking tot bestemmingsplannen 2012’ en tot slot ‘bestemmingsplan Laapersboog’, dan kunt u de bestanden van het bestemmingsplan downloaden. Het bestemmingsplan kan ook worden ingezien op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het bestemmingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de locatie of de naam van het bestemmingsplan.

Beroep

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de termijn van ter inzage legging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen als ook een beroepschrift is ingediend.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing (artikel 1.1 Chw jo. Artikel 3.1 Bijlage I Chw). Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer W.B. de Kleuver. Hij is telefonisch te bereiken onder 035-629 2692 of via w.dekleuver@hilversum.nl.

Hilversum, 20 december 2012

Burgemeester en wethouders van Hilversum

Naar boven