Logo Lopik
Ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding Terberg’ te Benschop, Lopik

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat dat het volgende bestemmingsplan in voorbereiding is:

Bestemmingsplan “Uitbreiding Terberg” Benschop.

De gemeente Lopik heeft een bestemmingsplan in voorbereiding naar aanleiding van het verzoek van Terberg Benschop b.v. tot herziening van het geldende bestemmingsplan “Landelijk gebied” ter plaatse van het perceel Dorp 199 te Benschop. Na sanering van de nu nog aanwezige agrarische bedrijfsbebouwing zal het perceel bij het bedrijfsterrein gevoegd worden en in gebruik genomen worden ten behoeve van parkeren en opslag. Er wordt geen nieuwe bedrijfsbebouwing op het perceel gerealiseerd en in de plannen wordt een gebied ten westen van het huidige Wilhelmina’s hof ruimte gereserveerd voor de ontwikkeling van natuurlijke en landschappelijke waarden.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 19 december 2012 t/m 5 februari 2013 voor een ieder, tijdens openingstijden, ter inzage in het gemeentehuis van Lopik bij de afdeling ROB, Raadhuisplein 1 te Lopik. Ook buiten de openingstijden kan het bestemmingsplan worden ingezien. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Daarnaast zijn de ter inzage gelegde stukken raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.lopik.nl onder “Plannen” en vervolgens onder “Benschop / in procedure”

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn kan een ieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen op het ontwerpbestemmingsplan gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 50, 3410 CB Lopik. Voor meer informatie over kunt u tijdens kantooruren, contact opnemen met de heer J. Broeke, tel: 0348 - 55 99 55.

Naar boven