Logo Rijssen-Holten
Ontwerpbestemmingsplan ‘Wonen Holten’, Rijssen-Holten

Het college van burgemeester en wethouders heeft het volgende plan in procedure gebracht:

  • ontwerpbestemmingsplan “Wonen Holten”

Via een nieuw bestemmingsplan “Wonen Holten” krijgt een groot deel van Holten actuele bouw- en gebruiksregels. De gemeente heeft besloten één totaalplan voor de woongebieden van Holten op te stellen. Redenen hiervoor zijn: een eenduidige systematiek, harmonisatie van de bouwregels, de vermindering van het aantal bestemmingsplannen en de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro).

Afgelopen zomer heeft het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen en hebben wij drie inloopbijeenkomsten georganiseerd. Op het voorontwerp zijn 12 reacties ingediend. Deze reacties zijn inmiddels verwerkt en er zijn verbeteringen doorgevoerd. Dit heeft geleid tot een ontwerpbestemmingsplan.

Kijk naar uw eigen perceel en de directe omgeving

Nieuwe ontwikkelingen zijn in dit bestemmingsplan niet opgenomen. In de meeste gevallen is de huidige situatie overgenomen. Het kan echter zo zijn dat er toch een verandering is doorgevoerd. Door de algemene regels in het bestemmingsplan kan het voorkomen dat de bouw- en/of goothoogte en bouwdiepte afwijken van de huidige regels. Wij adviseren u dan ook te kijken naar uw eigen perceel en de directe omgeving daarvan.

Welke wijken/gebieden vallen binnen het plangebied?

Het plangebied van het bestemmingsplan beslaat vrijwel de gehele bebouwde kom van Holten inclusief de landhuizen op de Holterberg, villapark Look en Meermanskamp. Het centrum, het stationsgebied, De Kol, ’t Vletgoor en de bedrijventerreinen maken geen deel uit van dit bestemmingsplan.

Inloopbijeenkomst

Omdat wij begrijpen dat het misschien voor u niet in één keer duidelijk is organiseren wij een inloopbijeenkomst op woensdag 9 januari 2013. De inloop vindt plaats in de lounge van het Kulturhus in Holten en begint vanaf 16.00 uur en duurt tot 20.00 uur. De inloop is informatief en niet bedoeld om zienswijzen in te dienen.

Inzien

Het bestemmingsplan kunt u inzien op http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1742.BPHW2011000-0301 en op de gemeentelijke website http://www.rijssen-holten.nl/actueel/bekendmakingen/bestemmingsplan. De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.rijssen-holten.org/plannen/NL.IMRO.1742.BPHW2011000-/NL.IMRO.1742.BPHW2011000-0301/

U kunt het desbetreffende ontwerpbestemmingsplan vanaf 19 december 2012 gedurende een termijn van 6 weken inzien bij het loket Wonen en Ondernemen in de centrale hal in het gemeentehuis in Rijssen.

Reageren

Gedurende deze periode van zes weken kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze inbrengen over het ontwerpbestemmingsplan bij de Gemeenteraad van Rijssen-Holten, Postbus 244, 7460 AE in Rijssen, o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan “Wonen Holten”. Het indienen van digitale zienswijzen via e-mail is niet mogelijk. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met een medewerker van de afdeling Wonen en Ondernemen, t (0548) 854 837. In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft.

Naar boven