Logo Smallingerland
Ontwerpbestemmingsplan ‘Drachtstervaart Drachten’, Smallingerland

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan 'Drachtstervaart Drachten' overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, met ingang van 21 december 2012 ter inzage ligt. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het eiland buitenstvallaat, het inmiddels gerealiseerde deel van de woonwijk Drachtstervaart en het plangebied van de nog uit te graven Drachtstervaart richting het centrum.

Het ontwerpbestemmingsplan is in het kader van de actualisatie van alle gemeentelijke bestemmingsplannen in procedure gebracht. Het bestemmingsplan voorziet in het vastleggen van de bestaande stedenbouwkundige structuur en de binnen het plangebied aanwezige functies. Het plan legt overwegend de bestaande rechten vast met in achtneming van nieuwe regelgeving. Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een verbeelding, regels en een toelichting en vervangt deels het huidig geldende bestemmingsplan Drachtstervaart.

Het ontwerpbestemmingsplan 'Drachtstervaart Drachten' ligt tijdens kantooruren op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 18.30 uur ter inzage in het gemeentehuis (centrale publieksbalie) aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten. Ook kunt u het bestemmingsplan inzien op onze gemeentelijke website (www.smallingerland.nl, onder Bouwen&Milieu) en is het ontwerp op de landelijke voorziening, www.ruimtelijkeplannen.nl, gepubliceerd met planid NL.IMRO.0090.BP2012SDV001-0301.

Het ontwerpbestemmingsplan 'Drachtstervaart Drachten' ligt met ingang van vrijdag 21 december 2012 t/m 31 januari 2013 (6 weken) tijdens kantooruren op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 18.30 uur ter inzage in het gemeentehuis (centrale publieksbalie) aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten. Gedurende de zienswijzentermijn kan een ieder schriftelijk/mondeling tegen het ontwerpbestemmingsplan zienswijzen indienen. Uw schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan: de gemeenteraad van gemeente Smallingerland, postbus 10.000, 9200 HA te Drachten. Voor meer informatie over het ontwerpbestemmingsplan of het maken van een afspraak voor het mondeling indienen van zienswijzen, kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ontwikkeling, tel. (0512) 581 234

Naar boven