Logo Zoetermeer
Ontwerpbestemmingsplan Oosterheem/Zegwaartseweg-Noord, Zoetermeer

STADSONTWIKKELING

Ontwerpbestemmingsplan Oosterheem / Zegwaartseweg-Noord en ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend, dat met ingang van 21 december 2012 gedurende zes weken, het ontwerpbestemmingsplan Oosterheem / Zegwaartseweg-Noord en het ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, artikel 110c Wet geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ter inzage liggen bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis. Bij het ontwerpbestemmingsplan behoort geen exploitatieplan.

Toelichting

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan Oosterheem / Zegwaartseweg-Noord omvat de woonwijk Oosterheem en het noordelijke gedeelte van de Zegwaartseweg. Het plangebied wordt globaal begrensd door de watergang langs het Vestingpad, de Schansbaan, de Ruimtebaan, de watergang langs bedrijventerrein Zoeterhage en de watergang langs de Galvanistraat aan de westzijde. De Olof Palmelaan begrenst het plangebied aan de zuidzijde. Het plangebied grenst in het oosten aan de HSL en bedrijventerrein Oosterhage. Tot slot grenst het plangebied in het noorden aan de grens met de gemeente Rijnwoude.

Het bestemmingsplan heeft hoofdzakelijk een conserverend karakter. In het plangebied liggen nog wel diverse locaties waar ontwikkelingen zijn voorzien. Het betreft hierbij in hoofdzaak nog niet gerealiseerde locaties voor woningbouw, die reeds in de geldende bestemmingsplannen als ontwikkellocatie zijn opgenomen. Ook is in dit bestemmingsplan voor een aantal percelen aan de Zegwaartseweg een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor de bouw van woningen. Verder is de bestemming van het perceel Zegwaartseweg 45 verruimd door ter plaatse één extra woning toe te staan.

Ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid

Tevens dienen voor twaalf ontwikkelingslocaties (woningbouw) hogere waarden voor geluid te worden vastgesteld vanwege het wegverkeer en het railverkeer. Het betreft de locaties Amstelstroom, gronden bij de Martin Luther Kinglaan, gronden bij de Thomas Morelaan, gronden bij de Burg. Middelberglaan, gronden bij de Javalaan, Waterzicht, Parkeiland, Scheldestroom, Zegwaartseweg 45, Zegwaartseweg 47a, Zegwaartseweg/Benthuizerstraat en Hofwegenstraat locatie 20. De hogere waarden voor geluid zijn nodig omdat op deze locaties de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder wordt overschreden. Op grond van de Wet geluidhinder heeft het college van burgemeester en wethouders de bevoegdheid om in die gevallen een hogere waarde voor geluid vast te stellen dan de voorkeursgrenswaarde. De vast te stellen hogere waarden passen in het ‘Hogere waarden beleid’.

Indienen van zienswijzen

Ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Daarnaast vindt op 9 januari 2013 van 19.00 - 20.30 uur een informatieavond plaats in het Bedrijfsrestaurant van de gemeente Zoetermeer aan de Frankrijklaan 6.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een belanghebbende schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan burgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

De Omgevingsbalie is geopend op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. Met ingang van 1 januari 2013 vervalt de opening van de Omgevingsbalie op maandag. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

http://www.zoetermeer.nl/wonen-vervoer/ruimtelijke-plannen_41687/item/oosterheem-zegwaartseweg-noord_36057.html

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar op

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00024-0002

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op http://mos.zoetermeer.nl/e/d/dr/NL.IMRO.0637.BP00024-0002

Zoetermeer, 20 december 2012

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer, De secretaris (drs. H.M.M. Koek)

De burgemeester (Ch.B. Aptroot)

Naar boven