Logo Lingewaal
Bestemmingsplan ‘Hoge Land III te Heukelum’, Lingewaal

Bestemmingsplan Hoge Land III gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken bekend dat de gemeenteraad van Lingewaal in zijn vergadering van 6 december 2012 het bestemmingsplan ‘Hoge Land III’ gewijzigd heeft vastgesteld. Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn 2 wijzigingen doorgevoerd. Dit betreft de afmeting van het middelste bouwblok en het opschuiven van de grenzen van de bestemmingsvlakken zuidelijk daarvan. De wijzigingen zijn opgenomen in de nota van zienswijzen die als bijlage bij de toelichting is opgenomen.

Toelichting

Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Heukelum, sectie C, nummer 870 (gedeeltelijk), groot ca 2 ha. Het plangebied is gelegen aan de westzijde van de kom van Heukelum. Het plangebied wordt omsloten door de Dwarsweg aan de zuidoostzijde, aan de noordwestzijde door de Opsnijder en aan de noordoostzijde door de Ringovenlaan. Het in bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van woningbouw op de locatie mogelijk.

Ter inzage legging

Het besluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen van 20 december 2012 tot en met 30 januari 2013 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Asperen. Ook is het bestemmingsplan te raadplegen op de gemeentelijke website www.lingewaal.nl (via Wonen en leven, Bestemmingsplannen) en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling binnen de gemeente via het algemene telefoonnummer 0345-634000.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen dit besluit een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend schriftelijk beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 3.8 Wro juncto afd. 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tot de gemeenteraad te wenden;

  • iedere belanghebbende tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin zijn aangebracht.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking daags na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het mogelijk de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. De inwerkingtreding van het bestemmingsplan wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Asperen, 6 december 2012

Burgemeester en wethouders van Lingewaal

Naar boven