Logo Best
Ontwerpbestemmingsplan Centrum, Stationsgebied e.o., gemeente Best

Burgemeester en wethouders van de gemeente Best maken bekend dat op grond van artikel 3.8, eerste lid Wet ruimtelijke ordening met ingang van 19 december 2012 tot en met 29 januari 2013, het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum, Stationsgebied e.o.’ kan worden ingezien tijdens de openingstijden bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Best. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan beschikbaar via www.gemeentebest.nl/bestemmingsplancentrum en

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0753.BPcentrumstationeo-ON01.

Het plangebied van het bestemmingsplan beslaat het centrum, waaronder de Nieuwstraat en de Hoofdstraat, het stationsgebied met een deel van het spoor en de directe omgeving van deze gebieden. Bij de exacte begrenzing is aansluiting gezocht bij omliggende bestemmingsplannen.

Het bestemmingsplan is opgesteld ten behoeve van de actualisatie van de geldende bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan is daarom overwegend conserverend van aard. Uitzondering is het deel van het plangebied waarvoor de gemeenteraad op 14 november 2011 het "Uitwerkingsplan Centrum" heeft vastgesteld. De concrete ontwikkelingen die in het Uitwerkingsplan zijn opgenomen, worden direct mogelijk gemaakt in het bestemmingsplan (dit is fase 1 van het Uitwerkingsplan). Voor de overige ontwikkelingen uit het Uitwerkingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen.

Gedurende de hiervoor genoemde periode kan een ieder zijn of haar zienswijze naar voren brengen. Een zienswijze kan op twee manieren kenbaar gemaakt worden. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Het mondeling indienen van een zienswijze is ook mogelijk. Hiertoe dient u tijdig, uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te maken met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer 0499-360 911. Een zienswijze indienen via email is niet mogelijk.

Heeft u vragen over het ontwerpbestemmingsplan, neemt u dan contact op met mw. G. Jansen of mw. J. Crommentuijn.

Best, 18 december 2012

Burgemeester en wethouders gemeente Best.

Naar boven