Ontwerpbesluiten tijdelijke omleiding N325 en tijdelijke dijk voor project Ruimte voor de Waal- Nijmegen (gemeente Nijmegen), Rijkswaterstaat

Voor het project Ruimte voor de Waal - Nijmegen (Dijkteruglegging Lent) wordt de N325 tijdelijk omgeleid en wordt tijdelijk een dijk aangelegd. Voor deze tijdelijke omleiding en dijk zijn besluiten nodig op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en de Waterwet. Het project Ruimte voor de Waal - Nijmegen maakt onderdeel uit van het landelijke programma Ruimte voor de Rivier. Op de voorbereiding en bekendmaking van deze besluiten is de rijkscoördinatieregeling van toepassing. Dit betekent onder andere dat een ieder gedurende een periode van zes weken zienswijzen naar voren kan brengen over de ontwerpbesluiten.

Waar en wanneer kunt u de ontwerpbesluiten inzien?

Van 20 december 2012 tot en met 30 januari 2013 liggen de volgende ontwerpbesluiten ter inzage samen met de daarop betrekking hebbende stukken inclusief de aanvragen:

  • Ontwerp-omgevingsvergunning (burgemeester en wethouders gemeente Nijmegen);

  • Ontwerp-watervergunning (dagelijks bestuur van waterschap Rivierenland).

Alle stukken liggen ter inzage tijdens de gebruikelijke openingsuren in de Stadswinkel van de gemeente Nijmegen, Mariënburg 75 in Nijmegen.

Digitale inzage

De ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken inclusief de aanvraag, kunt u ook inzien via Procedures Online: www.nijmegen.nl/procedures.

Hoe kunt u zienswijzen indienen?

Van 20 december 2012 tot en met 30 januari 2013 kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen over de ontwerpbesluiten.

Schriftelijk:

Stuur uw schriftelijke zienswijze over de ontwerpbesluiten onder vermelding van ‘ontwerpbesluiten omleiding N325 en tijdelijke dijk’ naar:

Rijkswaterstaat, Programmadirectie Ruimte voor de Rivier (PDR)

T.a.v. M.J. Kraak

Postbus 24103

3502 MC Utrecht

Mondeling:

Indien u mondeling een zienswijze naar voren wil brengen over de ontwerpbesluiten dient u daarvoor een afspraak te maken met mw. M.J. Kraak via telefoonnummer 06 2251 6694. Van een mondeling naar voren gebrachte zienswijze wordt verslag opgemaakt.

Mede naar aanleiding van zienswijzen worden definitieve besluiten genomen door burgemeester en wethouders van gemeente Nijmegen (omgevingsvergunning) en het dagelijks bestuur van waterschap Rivierenland (watervergunning). Iedereen die een zienswijze heeft ingediend wordt geïnformeerd over wat daarmee is gedaan.

Tegen de uiteindelijke besluiten kan beroep worden ingediend als men belanghebbende is en als men een zienswijze naar voren heeft gebracht over het desbetreffende ontwerpbesluit, tenzij redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze naar voren is gebracht.

Naar boven