Logo Renswoude
Vaststelling bestemmingsplan Dorphart Renswoude

Burgemeester en wethouders van Renswoude maken bekend dat de gemeenteraad op 4 december 2012 het bestemmingsplan “Dorpshart Renswoude” gewijzigd heeft vastgesteld. De gemeente Renswoude is voornemens een dorpshart te realiseren op de hoek Dorpsstraat - Oude Holleweg te Renswoude. Dit plan bestaat globaal uit de volgende onderdelen:

  • Realisatie van een commercieel centrum met een supermarkt en een aantal commerciële ruimten;

  • De bouw van circa 10 grondgebonden woningen en circa 31 appartementen;

  • De bouw van een eerstelijns gezondheidscentrum (ELGC) met eventueel ruimte voor een bibliotheek op de begane grond en circa 15 appartementen op de verdieping.

Naar aanleiding van zienswijzen is het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. Meer informatie hierover is te vinden in het raadsbesluit, de zienswijzennota en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met de daarbij behorende stukken vanaf 18 december 2012 gedurende zes weken, derhalve tot 29 januari 2013, ter inzage in het gemeentehuis van Renswoude. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan ook op twee manieren digitaal inzien. In de eerste plaats kan dit via de landelijke voorziening RO-Online. Via www.ruimtelijkeplannen.nl komt u bij het bestemmingsplan Dorpshart Renswoude als u op de kaart inzoomt. In de tweede plaats kunt u de PDF-bestanden downloaden via de gemeentelijke website. U dient hiervoor het volgende pad te volgen: www.renswoude.nl Wonen en Leven/Bouwen en Slopen/Bestemmingsplannen/ Dorpshart Renswoude.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht (zoals aangegeven in de zienswijzennota).

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist. Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Renswoude, 17 december 2012

College van burgemeester en wethouders van Renswoude, Wnd. secretaris, J. van Dijk.

De burgemeester, W.J. Dekker.

Naar boven